Categorieën
Duitsland

Allgäu Duitsland | Vakantie Allgäu

Allgäu Duitsland is werkelijk een schitterende regio. Niet alleen vanwege de natuur, maar ook de cultuur. Een voorbeeld van de mooie natuur die je tegenkomt vind je hierboven. Dat is een foto van de Schrecksee. En een uitstekend voorbeeld van de cultuur is het kasteel Neuschwanstein. Veel plezier bij het ontdekken van de regio Allgäu Duitsland. Een vakantie Allgäu is zeer de moeite waard.

Allgäu Duitsland Plaatsen

Er zijn natuurlijk veel meer plaatsen in Allgäu dan de drie plaatsen hieronder. Maar dit zijn de plaatsen die je in mijn ogen zeker zou moeten bezoeken.

Allgäu Duitsland Augsburg

Augsburg Vakantie Allgäu

Deze stad ligt in het noorden van de regio. Je vindt er veel oude monumentale gebouwen, zoals het Römisches Museum, het stadshuis, de Augsburger Dom, het Maximilian Museum, het Schaezlerpaleis, et cetera. Verder is de Fuggerei een aparte straat om te bezoeken. Het is één van de oudste sociale woonwijken ter wereld. Voor de ontspanning kun je de botanische tuin bezoeken. Als je van dierentuinen houdt, dan is Augsburg Zoo de moeite waard om te bezoeken.

Füssen

Füssen Vakantie Allgäu

Füssen is een stad op de grens met Oostenrijk. Deze stad ligt aan de Lech op 833 meter boven de zeespiegel. Hier eindigt of begint de Romantische Strasse. Bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het Hohe Schloss, de abdij St. Mang, de Stadtkirche en natuurlijk de zwavelbronnen.

Lindau aan het Bodenmeer

Lindau aan het Bodenmeer

Lindau is een stadje waar ik zelf geweest ben. Het is een stad vol met mooie gebouwen. Er heerst een bijna mediterrane sfeer op een mooie zomerdag. Vooral heerlijk even genieten op een terras aan het Bodenmeer. Het is niet al te groot. Je kunt er een middag voor uit trekken.

Allgäu Duitsland Natuur

Bij een vakantie Allgäu mag een bezoekje aan de schitterende natuur niet ontbreken. Hieronder tref je en paar natuurlijke hoogtepunten. Er zijn er veel meer, want het is werkelijk een prachtige regio.

Eibsee - Zugspitze

Eibsee – Allgäu Duitsland

De Eibsee ligt vlakbij de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Je kunt hier mooie wandelingen maken. Rondom het meer loopt een goed pad, maar je kunt ook van dit pad afwijken en op avontuur gaan. Vanaf de Eibsee gaat een kabelbaan omhoog naar de Zugspitze. Deze kabelbaan heet de Eibseeseilbahn. Het adres van de parkeerplaats bij de Eibsee is 82491 Grainau, Duitsland.

Hegratsriedersee

Hegratsriedersee

De Hegratsrieder See ligt in de buurt van Halblech in het Zwabische district Ostallgäu in Beieren. Je mag zwemmen in het meer. De beoordelingen op Google zijn erg positief. Gemiddeld scoort het meer een 9,2. Ook rond dit meer kun je mooie wandelingen maken, zowel korte als lange. Een meer dat niet mag ontbreken bij een vakantie Allgäu.

Hohenschwangau - Allgau Duitsland

Hohenschwangau

Deze regio is vooral bekend vanwege kasteel Hohenschwangau. Op de bovenstaande foto zie je het kasteel in het klein. Naast kasteel Neuschwanstein is kasteel Hohenschwangau het kasteel dat je bezocht moet hebben. Maar naast het kasteel is er volop mooie natuur te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de Forggensee, Wasserfallweg Nesselwang, de Lechfall, de Alpsee, de Saloberalm, en de Aggenstein Gipfel.

Allgäu Duitsland Kastelen

Kasteel Hohenschwangau

Dit neogotische kasteel is gebouwd in de twaalfde eeuw. Je vindt het kasteel op het volgende adres: Alpseestraße 30, 87645 Schwangau, Duitsland. Kasteel Hohenschwangau of kasteel Schwanstein zoals het toen heette, werd voor het eerst genoemd in een document in de 12e eeuw. Het was tot de 16e eeuw eigendom van de Ridders van Schwangau en veranderde daarna meerdere keren van eigenaar. Het werd zwaar beschadigd tijdens de Napoleontische oorlogen. In 1832 werd het aangekocht door de latere koning Maximiliaan II, de vader van koning Ludwig II, en liet het herbouwen in neogotische stijl onder leiding van Domenico Quaglio. De Beierse koninklijke familie gebruikte het als zomer- en jachtverblijf.

Kasteel Hohenschwangau is sinds 1923 eigendom van het Wittelsbach Egalisatiefonds.

Kasteel Neuschwanstein

Neuschwanstein is tegenwoordig één van de meest bezochte paleizen en kastelen in Europa. Jaarlijks bezoeken zo’n 1,4 miljoen mensen “het kasteel van de sprookjeskoning”. In de zomer stromen gemiddeld meer dan 6.000 bezoekers per dag door kamers die bestemd zijn voor één bewoner. In verband met het alpiene klimaat en licht leidt dit tot een aanzienlijke belasting van de waardevolle meubels en textiel. Het adres van het kasteel is Neuschwansteinstraße 20, 87645 Schwangau, Duitsland.