Categorieën
Kenia

Amboseli National Park

Amboseli National Park ligt in het district Loitoktok, in de provincie Rift Valley in Kenia.

Het park is 39.206 hectare groot (392 km2; 151 vierkante mijl) en vormt de kern van een ecosysteem van 8.000 vierkante kilometer (3.100 vierkante mijl) dat zich uitstrekt over de grens tussen Kenia en Tanzania.

Het park staat bekend als de beste plek in Afrika om dicht bij vrij rondlopende olifanten en andere diersoorten te komen. Een andere attractie van het park is de mogelijkheid om de Maasai-bevolking te ontmoeten en biedt ook een spectaculair uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld.

Amboseli heeft een eindeloze ondergrondse watervoorziening die door duizenden meters vulkanisch gesteente wordt gefilterd vanaf de ijskap van de Kilimanjaro, die in twee heldere waterbronnen in het hart van het park terechtkomt.

De klimatologische slinger kan echter van droogte naar overstroming slingeren, en in het begin van de jaren negentig veranderde de onophoudelijke regen Amboseli in een moeras. Een paar jaar later stopte de regen en veranderden de met gras bedekte vlaktes in stof.

Hoe kom je bij Amboseli National Park?

Er zijn twee manieren om in Amboseli National Park te komen.
Rijden – Rijden duurt ongeveer 2,5 uur. Om vanuit Nairobi naar Meshanani Gate te komen, duurt ongeveer 2,5 uur, de weg (228 km) is absoluut mooi en soepel als je door Emali gaat, een klein stadje aan de hoofdweg naar Mombasa. Via deze route kom je Amboseli National Park binnen via de Kimana Gate ten oosten van het park.

Als je door Isinya gaat, langs de Magadi Road in Nairobi, kom je op de Nairobi – Arusha Road (240 km) en kom je al snel in Namanga Town. Dit is de grensplaats tussen Kenia en Tanzania. In Namanga is een tankstation, dit is niet de beste plek om naar het toilet te gaan. Het tankstation heeft misschien iets half fatsoenlijks. Er is een kleine winkel waar je hapjes kunt krijgen als je dat nodig hebt.

Het verlaten van Namanga naar de Meshanani Gate duurt ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van het voertuig waarmee je reist. De weg is verreweg niet de beste, ze hebben hem onlangs hersteld, maar vanwege het hoge verkeersvolume zal hij naar verwachting niet lang meegaan. Het is hobbelig!

Vliegen – Er zijn een paar maatschappijen die naar Amboseli vliegen. Het duurt ongeveer een half uur. Veruit de beste manier om te reizen, maar je mist wel meer van het land. Pas op voor de oude vulkanen.

Vertaald van bron: amboseli.com

Adres: Loitoktok District, Rift Valley, Entonet, Kenia