Categorieën
Spanje

Barcelona

Santa Maria del Mar – Barcelona

De kerk van Sint-Maria van de Zee (Onze-Lieve-Vrouw van de Zee) staat in de wijk Ribera aan het einde van Passeig del Born; het werd gebouwd van 1329 tot 1383 in een tijd dat Barcelona een toonaangevende maritieme macht was. Op deze plek stond in 998 een andere kerk. Het huidige gebouw is ontworpen door Ramon Despuig en Berenguer de Montagut en in opdracht van Alfonso IV ter herdenking van de verovering van Sardinië (1325) gebouwd. Een aardbeving in 1428 vernietigde het roosvenster van de kerk, dat in 1459 werd vervangen door een raam in flamboyante stijl. In 1936 liep de kerk brandschade op en moest het barokke altaar en het centrale koor worden vervangen. Later in de 19e eeuw werd de Kapel van het Heilig Sacrament naast de apsis toegevoegd. De kerk heeft twee dunne achthoekige torens uit de 15e eeuw.

Stedentrip Barcelona | Vliegvakantie Barcelona | Appartementen Barcelona

Binnen de kerk is er een breed middenschip met aan weerszijden een zijbeuk. Bijna alle kerkdecoratie is verloren gegaan of vernietigd tijdens de burgeroorlog, maar het interieur is groot en ruim met een hoog kruisgewelfd plafond ondersteund door verschillende dunne achthoekige kolommen. De kerk heeft prachtige glas-in-loodramen die natuurlijk licht in de kerk brengen. Mogelijk kun je één van de reguliere muziekrecitals bijwonen in de kerk.

Santa Maria del Mar - Barcelona
Santa Maria del Mar

Placa Reial – Barcelona

Op Placa Reial kom je vanaf Rambla in de oude binnenstad van Barcelona. In de 19e eeuw stond hier een kapucijnenklooster en in 1822 verwierf de stad het plein. In 1835 brandde het klooster af en nadat de plannen om een ​​theater te bouwen werden afgeblazen, begon de planning voor het nieuwe plein. De gemeente heeft een prijsvraag uitgeschreven voor architecten die konden strijden voor de aanleg van het plein. Francesc Daniel Molina i Casamajo won de wedstrijd en Placa Reial werd voltooid in 1859. Het symmetrische plein is omgeven door grote gebouwen met elk grote neoklassieke gevels. Arcades op de begane grond van de gebouwen geven het plein een uitgesproken Italiaans gevoel en de palmbomen die op het plein zijn geplant, geven de ruimte een tropisch en ongedwongen gevoel.

Het plein heeft verschillende opvallende kenmerken, waaronder een fontein in het midden. De fontein van de drie genaden van Antoni Rovira i Trias en heeft drie godinnen, charme, schoonheid en vruchtbaarheid aan de basis. Het plein heeft ook twee lantaarnpalen, ontworpen door Antoni Gaudi in 1879. De lantaarnpalen zijn versierd met verschillende symbolen, waaronder één van de God van de handel en van Mercurius.

Sinds de jaren tachtig is het plein alleen toegankelijk voor voetgangers en is het een populaire plek geworden voor toeristen en de lokale bevolking die komen genieten van de oase vlak bij de Rambla en koffie drinken in de cafés onder de arcades van het gebouw.

Placa Reial - Barcelona
Placa Reial

Picasso Museum – Barcelona

Het Picasso-museum werd in 1963 geopend in een rij van vijf 13e en 14e-eeuwse palazzo’s in Catalaans-gotische stijl die werden samengebracht om een ​​collectie van meer dan 4.000 kunstwerken te bewaren. Het grootste deel van de collectie werd aan het museum geschonken door één van Picasso’s goede vrienden Jaume Sabartes y Gual en in 1970 schonk Picasso 2.500 van zijn eigen werken. Later, na zijn dood, schonk de weduwe van Picasso meer werken van de kunstenaar aan het museum. Picasso werd geboren in Malaga, maar had een sterke band met Barcelona. Picasso (1881-1973) woonde van 1895 tot de burgeroorlog in Barcelona.

Er zijn kunstwerken uit alle artistieke periodes van Picasso, maar de kern van de collectie weerspiegelt zijn eerdere werken. De collectie omvat schilderijen, keramiek, sculpturen, tekeningen en gravures evenals Picasso’s schetsblokken en notitieboeken. Een van de hoogtepunten van het museum is de Las Meninas-serie van 59 schilderijen die Picasso tijdens zijn Blauwe Periode heeft gemaakt. Las Meninas was Picasso’s interpretatie van het gelijknamige werk van Velazquez. Een van Picasso’s bekendste schilderijen, The Harlequin, maakt ook deel uit van de collectie. De werken zijn in chronologische volgorde gerangschikt, zodat bezoekers gemakkelijk de voortgang en ontwikkeling in zijn werk kunnen zien. Naast het getoonde kunstwerk zijn er regelmatig activiteiten, workshops en evenementen om Picasso’s werk en creativiteit in het algemeen te promoten.

Barcelona - Picasso Museum
Barcelona – Picasso Museum

Plaça del Rei – Barcelona

Het Koningsplein bevindt zich in de Gotische wijk en is omgeven door historische middeleeuwse gebouwen. Het plein wordt geassocieerd met Christopher Columbus, die naar verluidt hier is ontvangen door koning Ferdinand en koningin Isabella bij zijn terugkeer uit de Nieuwe Wereld.

Het Palau Reial Major is de belangrijkste architectonische attractie op het plein, het gebouw was ooit het huis van de graven van Barcelona. Het paleis begon als een romaans fort dat tegen de Romeinse stadsmuren werd gebouwd. De gotische elementen van de architectuur zijn later toegevoegd. Binnen het Palau Reial Major kunnen bezoekers de Salo del Tinell zien, een prachtige grote 14e-eeuwse hal. De uitkijktoren van de koning Martin of Torre Mirador del Rei Marti staat links van de Tinell Hall en was een toevoeging uit de 15e eeuw. Aan de rechterkant van de Tinell Hall bevindt zich de koninklijke kapel van St. Agatha met een interessante achthoekige klokkentoren. Bezoekers van de klokkentoren zien het schilderij van Jaume Huguet genaamd Epiphany. Het Palau del Lloctinent is een gotisch gebouw uit de 16e eeuw en heeft een prachtige binnenplaats die open is voor het publiek.

Aan het zuidoostelijke uiteinde van het plein ligt de Palau Clariana-Padellas die hier in 1931 steen voor steen van Carrer del Mercaders werd verplaatst. De Palau Clariana-Padellas is de ingang van het Stedelijk Historisch Museum. Binnen het museum kunt u de overblijfselen van het Romeinse tijdperk Barcelona zien die tijdens de verhuizing van het paleis zijn ontdekt.

Plaça del Rei
Plaça del Rei

Avinguda Diagonal – Barcelona

De diagonale laan is de breedste en een van de belangrijkste straten in Barcelona, ​​het werd ontworpen door IIdefons Cerda, een van de toonaangevende stadsplanners van Barcelona. De laan verdeelt de stad in tweeën en loopt van west naar oost. De laan loopt 11 km van het district Les Corts naar het district Sant Marti; van de snelweg Lleida-Madrid naar Ronda del Litoral in het oosten. Ook passeert het meest interessante gedeelte van de laan de wijk Eixample, waar u veel winkels, hotels en uitgaansgelegenheden vindt.

Langs de met bomen omzoomde laan zie je verschillende indrukwekkende gebouwen, waaronder Casa Serra, Casa de Terrades en de neogotische Casa del Baro de Quadras met het Muziekmuseum, allemaal ontworpen door Josep Puig I Cadafalch. Er is ook Casa Comalat ontworpen door Salvador Valeri I Pupurull; de neo-Byzantijnse Esglesia del Carme gemaakt door Josep Domenech I Estapa; ME Barcelona Hotel ontworpen door Dominique Perrault; Palau Reial de Pedralbes; Torre Agbad de ultramoderne wolkenkrabber ontworpen door Jean Nouvel en het museum Disseny HUB Barcelona. Het Casa de les Punxes of House of Thorns is een ander prachtig stukje architectuur aan de laan.

Als u op zoek bent naar winkelen, vindt u onder andere Diagonal Mar, Glories en El Corte Ingles Avinguda Diagonal. Uitgaansgelegenheden langs de laan omvatten bioscopen en de Universiteit van Barcelona heeft verschillende faculteitsgebouwen aan de laan.

Avinguda Diagonal
Avinguda Diagonal

La Boqueria – Barcelona

De Mercat de Sant Josep de la Boqueria is een enorme overdekte markt in Ciutat Vella bij de ingang van La Rambla. De markt begon als een reizende markt in 1200 en werd vervolgens gevestigd aan de top van La Rambla waar de kraampjes passerend verkeer zouden moeten aantrekken. Aanvankelijk was het een openluchtmarkt in de buurt van één van de stadspoorten. Boeren zouden uit de landelijke gebieden aan de stadspoorten komen om hun producten naar de kraampjes te brengen. In 1827 werd de markt samengevoegd met een nabijgelegen markt en werd La Rambla de Sant Josep genoemd. De eerste steen van het nieuwe marktgebouw werd in 1840 gelegd en de bouw begon volgens het ontwerp van architect Mas Vila. In 1871 werd gasverlichting aan de markt toegevoegd en in 1914 werd de markt met een metalen dak ingehuldigd. De modernisering ging door en de structuur en kraampjes werden een populaire toeristenattractie. In 2005 won de markt de prijs voor de beste markt ter wereld, uitgereikt door het Wereldmarktcongres.

Veel van de stalhouders zijn derde en zelfs vierde generatie handelaren. De markt verkoopt een breed scala aan goederen, maar is gespecialiseerd in alle soorten verse producten. Er zijn meer dan 900 kraampjes gerangschikt in vierkante blokken rond de omtrek en in het midden van de markt een ovaalvormige configuratie van kraampjes. Je vindt er ongewoon en uniek voedsel zoals stierenstaarten, zwarte paling, kruiden, handgemaakte pasta, peulvruchten, droog fruit, vleeswaren, slachtafval, gezouten vis, zeevruchten, vlees, kaas, fruit en groenten en wijn. Daarnaast zijn er bloemenkraampjes en andere niet-voedselgerelateerde kraampjes. Op de markt vind je een culinair klaslokaal waar kooklessen worden gegeven door verschillende toonaangevende experts. Er zijn verschillende restaurants, tapasbars en cafés op de markt.

La Boqueria
La Boqueria

Casa Lleó Morera

Dit is een van de drie unieke gebouwen die deel uitmaken van het Block of Discord langs Passeig de Gracia. Het gebouw is opmerkelijk vanwege zijn unieke architectuur gemaakt door Lluis Domenech i Montaner. De beroemde architect kreeg de opdracht in 1902 om het gebouw dat oorspronkelijk in 1864 was gebouwd te verbouwen. Domenech i Montaner werkte samen met verschillende prominente ambachtslieden zoals Eusebi Arnau die de sculpturen maakten; Antoni Rigalt i Blanch werkte aan de gebrandschilderde ramen; Antoni Serra i Fiter die verantwoordelijk was voor de keramiek en Gaspar Homar die zorgden voor het interieur en het meubeldesign. Het modernistische Art Nouveau-gebouw is geïnspireerd door de natuur en organische motieven.

De gevel van het gebouw heeft veel fantasie-elementen en kleine details die bij nader onderzoek kunnen worden ontdekt. Een van de vormen en figuren van de gevel is een telefoon en een gloeilamp die beide werden uitgevonden tijdens het leven van de architect. Ook worden er een leeuw en verschillende verwijzingen naar de bescheiden moerbeistruik getoond, wat de letterlijke vertaling is van de naam van de eigenaar. De gevel heeft verschillende sierlijke balkons en een hoektorentje dat vergelijkbaar is met een bruidstaart vanwege de meerdere lagen en de zware decoratie die lijkt op cake frosting.

Door de jaren heen heeft vandalisme en gedachteloze verbouwing een deel van het gebouw vernietigd, met name de begane grond die is vrijgemaakt om plaats te maken voor een winkel.

Casa Lleó Morera
Casa Lleó Morera

Casa Amatller

Casa Amatller is een huis dat samen met Casa Batllo van Gaudi en Domenech i Montaner’s Casa Lleo-Morera in Passeig de Gracia staat en uniek is qua architectuur. Het huis werd in 1898 gekocht door chocolatier Antoni Amatller, die vervolgens Josep Puig i Cadafalch de opdracht gaf om het gebouw opnieuw te ontwerpen zodat het bij zijn familie paste. De architect werkte met bekwame ambachtslieden, waaronder beeldhouwers Eusebi Arnau en Alfons Jujol, om een ​​huis in modernistische stijl te creëren voor de familie Amatller.

Het ontwerp was gebaseerd op een typisch Catalaans herenhuis, maar gebruikte architecturale elementen uit Duitsland en Nederland. De Duitse invloed is te zien in de gotische ramen en de trapgevel is ontleend aan klassieke Nederlandse architectuur. Er zijn delicate portieken op de balkons van de 1e verdieping, een geribbelde kroonlijst, heldere keramische tegels en glas-in-loodramen. De fantasievoorgevel bevat figuren van ridders, draken en andere personages. In de foyer zijn er pilaren en een grote trap die doet denken aan kastelen met verhalenboeken.

Op de begane grond komen bezoekers de lobby binnen en zien de prachtige trap en het gebrandschilderd glas, als zij naar de achterkant van het gebouw gaan, treffen zij daar een tentoonstellingsruimte met tijdelijke tentoonstellingen. Het huis werd in 2012 grondig gerenoveerd en u kunt een rondleiding volgen om meubels en inrichting uit het begin van de 20e eeuw te bekijken. Het landhuis is bedoeld om de uitgebreide bibliotheek en fotografische archieven van het Amatller Institute of Hispanic Art te laten zien. Bezoekers kunnen ook foto’s bekijken die Amatller op zijn reizen heeft gemaakt en zelfs Amatller-chocolaatjes proeven in de keuken van het huis.

Casa Amatller
Casa Amatller

Kathedraal van Barcelona

De kathedraal van het Heilige Kruis en Saint Eulalia is de kerk van de aartsbisschop van Barcelona. Het is gelegen op een verhoogd stuk land in de Barri-gotische wijk in het hart van Barcelona en staat ook bekend als La Seu. De plaats waar de kerk staat, was ook de locatie van een Romeinse tempel, een moskee en later een kerk uit de 1e eeuw die werd verwoest door de Moren. Het begin van de bouw van de huidige kerk begon in 1298 onder koning Jaume II. Oorlog en plagen vertraagden de bouw en het hoofdgebouw werd pas in 1460 voltooid. Het werk ging echter door tot het begin van de 20e eeuw met de gotische gevel in 1889. Het ontwerp van de gevel en de spits waren gebaseerd op de plannen van Charles Galters. De gotische gevel is versierd met beelden en figuren, terwijl de klokkentorens gotische pinakels hebben en de ramen en deuren gotische bogen hebben. De architectuur heeft vleugjes gotische, middeleeuwse en renaissancestijlen.

De kerk is 93 meter lang, 40 meter breed en 28 meter hoog in het middenschip. De achthoekige klokkentorens zijn 54 meter hoog en de centrale spits bereikt een hoogte van 70 meter. Binnen de kathedraal zijn er achter het altaar 15e-eeuwse gebrandschilderde ramen. Langs de zijkanten van het schip zijn 28 kapellen waar u de graven van prominente figuren uit de geschiedenis van Barcelona kunt zien, waaronder graaf Ramon Berenguer I. De crypte onder het kerkaltaar bevat de sarcofaag van Santa Eulalia, de beschermheilige van Barcelona. Rond het gesloten koor zijn reliëfs die het verhaal van het leven van Sint Eulalia vertellen. Het is mogelijk om een ​​lift naar het kerkdak te nemen voor een geweldig uitzicht over de stad.

De aangrenzende kerkkloosters dateren uit de 14e eeuw en zijn omgeven door een gotische portiek met gewelfde galerijen. In het hoofdstukhuis kun je een klein museum bezoeken dat liturgische artefacten toont, waaronder La Pietat van Bartolome Bermejo.

Opmerking: bezoekers moeten kleding dragen die hun knieën en schouders bedekt. Omdat bezoekers de toegang wordt geweigerd als ze niet goed gekleed zijn, zijn er verkopers buiten die sjaals en andere cover-ups verkopen.

Kathedraal van Barcelona
Kathedraal van Barcelona

Casa Mila – La Pedrera

Casa Mila staat ook bekend als La Pedrera, het is één van de gebouwen in Barcelona ontworpen door Antoni Gaudi. Het appartementengebouw werd gebouwd tussen 1906 en 1912 en is tegenwoordig een UNESCO-werelderfgoed en het hoofdkantoor van de Fundacio Catalunya-La Pedrera. Het huis herbergt een cultureel centrum.

Pedro Mila I Camps gaf Gaudi de opdracht om het gebouw aan de Passeig de Gracia te ontwerpen; dit zou het grootste civiele gebouw van de architect worden. De unieke structuur heeft geen rechte lijnen en geen dragende muren, maar steunt op pijlers en stalen steunen. De gevel is zelfdragend als een vliesgevel. Het onregelmatige ontwerp omvat plafonds met verschillende hoogtes. Er zijn twee binnenplaatsen waardoor alle appartementen in het gebouw daglicht door hun ramen krijgen. In het hele gebouw is meer dan 1000 m² groot. Er zijn 9 niveaus, waaronder kelder, begane grond, mezzanine, begane grond, 4 bovenste verdiepingen en de zolder. Gaudi voegde een ondergrondse parkeergarage toe, wat een andere gedurfde zet was voor zijn tijd.

De buitenkant van het gebouw heeft golvende smeedijzeren balkons die op golven lijken; deze zijn ontworpen door Josep Maria Jujol. De buitenkant van het gebouw is niet zo kleurrijk als zijn andere creaties, omdat het natuursteen werd gehouwen. De onregelmatige vormen en steenkleur zorgden ervoor dat de lokale bevolking het gebouw “de steengroeve” of La Pedrera noemde.

Bezoekers kunnen de zolder en de begane grond bezoeken, waar het ongewone ontwerp consistent is met de buitenkant. Gaudi maakte gebruik van Art-Nouveau en Catalaanse modernistische bouwstijlen. De schoorstenen op het dak hebben surrealistische kleuren en lijken op sciencefictionstrijders en andere fantastische personages. De schoorstenen waren functioneel, maar ook zo versierd met mozaïeken, marmeren stukken en vormen dat ze meer op sculpturale kunstwerken lijken.

Casa Mila
Casa Mila

Placa de Catalunya

Placa de Catalunya is een groot openbaar plein van ongeveer 50.000 m² begrensd door monumentale en historisch belangrijke gebouwen; het is het drukste plein van de stad. Placa de Catalunya ligt tussen de oude stad en de wijk Eixample waar negen straten samenkomen, waaronder de Rambla en de Passeig de Gracia.

Toen het plein voor het eerst werd gevestigd, bevond het zich buiten de stadsmuren op het platteland, maar toen de muren in 1858 werden afgebroken, werd het snel een centrum van stedelijke activiteit. Tegelijkertijd werd de nieuwe wijk Eixample gebouwd volgens de ontwerpen van Ildefons Cerda. De lokale ambtenaren waren onzeker over de kruising van de oude en nieuwe gebieden en hoe ze zouden worden samengevoegd. Verschillende plannen werden voorgesteld, Cerda wilde de Rambla voortzetten naar de nieuwe wijk en een plan van Rovira i Trias was voor een brede esplanade die samenging met de Rambla op de plek van het huidige plein. Het uiteindelijke plan was echter van Puig i Cadafalch en resulteerde in het plein dat we vandaag zien, Placa de Catalunya. De bouw vond plaats in de jaren 20 van de twintigste eeuw.

Het plein heeft een ovaal centrum en is omgeven door een rij bomen, binnen het ovaal staan ​​banken. Het plein herbergt verschillende openbare kunstwerken en monumenten zoals Pastor de Pau van Pablo Gargallo; sculpturen van Josep Llimona; het monument a Francesc Macia (de voormalige president van de Catalaanse regering) en het standbeeld van La Deessa o l’Enigma van Josep Clara. In het noordelijke deel van het plein zijn er een aantal fonteinen die ’s nachts worden verlicht. De gebouwen rondom het plein zijn onder andere het warenhuis El Corte Ingles, verschillende theaters, cafés, restaurants, hotels, banken en onder het plein vindt u een groot verkeersknooppunt of metrolijnen, spoorwegen en metrostations.

Placa de Catalunya
Placa de Catalunya

Casa Batlló

Casa Batlló is één van de drie ongewone gebouwen langs de Passeig de Gracia, samen met Casa Amatller en Casa Lleo-Morera die samen het “Blok van Discord” vormen. Het huis werd oorspronkelijk gebouwd voor een middenklasse gezin en in 1904 kreeg Gaudi de opdracht om het gebouw te renoveren. Casa Batlló weerspiegelt Gaudi’s speelse kant en de vreemde en fantastische stijl waar hij bekend om staat. Het gebouw kan over het algemeen worden geclassificeerd als Modernisme of Art Nouveau, maar het is echt een klasse apart.

Gaudi verving de oorspronkelijke gevel door een werk in glas en steen. De gevelmuur is gebogen en gebogen als een golf, deze is vervolgens gepleisterd en bedekt met een mozaïek van gekleurd glas en keramische fragmenten. De bovenkant van het gebouw lijkt op de rug van een dier, meestal een draak genoemd. Het lijkt schubben te hebben en een ruggengraat versierd met ronde stukken metselwerk die van kleur lijken te veranderen als je er vanuit verschillende hoeken naar kijkt. Montjuic-steen werd gebruikt om pilaren op de eerste 2 niveaus te maken; de dunne pilaren lijken op de vormen van botten en zijn versierd met bloemmotieven. De Noble Floor of de hoofdsuite die aan de voorzijde van het gebouw staat, heeft een uniek raamsysteem dat opent en sluit met contragewichten. De uitstekende balkons lijken op maskers van smeedijzer. De gevel maakt gebruik van organische vormen en kleuren.

Het interieur van het huis is net zo opmerkelijk, er is een trapleuning die eruit ziet als de rug van een dier; een kamer die is ingericht om eruit te zien alsof hij onder water is; reliëf geglazuurde tegels; een houten lift die nog steeds functioneert; een enorm centraal dakraam; glas-in-lood; mozaïeken en onverwachte details in veel van de armaturen. Op de gehele begane grond, de begane grond, vier zelfstandige verdiepingen, het dakterras, de zolder en de binnenplaats beslaan 5.000 m².

Bespaar waardevolle tijd en geld door Casa Batlló-tickets vooraf te kopen. U kunt een gereduceerde prijs voor Casa Batlló krijgen met behulp van de Barcelona Card met gids.

Casa Batllo
Casa Batllo

Sagrada Familia

Deze kathedraal wordt geprezen als het beste werk en het beste meesterwerk van Antoni Gaudi, het is gelegen in de wijk Eixample en de bouw begon in 1882 volgens de neogotische ontwerpen van Francisco de Paula del Villar. Slechts een jaar nadat de bouw begon, nam Gaudi het project over. Hij benaderde het project modernistisch en het werd zijn levenswerk. Gaudi zag slechts één gevel in levende lijve, de geboorte-façade, de apsis, de crypte en één toen. In de plannen stonden 18 torens en een ruimte voor 13.000 aanbidders.

Na Gaudi’s dood in 1926 sleepte het bouwproces zich langzaam voort door de burgeroorlog tot de jaren 50 toen de bouw serieus begon. Momenteel zijn er 8 complete torens en twee gevels. Het bouwproces gaat door en het was pas in 2000 dat het dak van het hoofdschip werd voltooid. De hoop is dat de bouw voltooid zal zijn tegen 2026, wat het honderdjarig bestaan ​​van Gaudi’s dood markeert.

De twee voltooide gevels zijn de Geboorte van Christus Façade en Passion Façade; ze zijn versierd met motieven uit de natuur en barokke decoratie. De Passion Façade toont de kruisiging van Jezus. De twee andere overgebleven gevels zijn de Glory Façade die in aanbouw is en de gevel aan de zuidkant van de kerk. Bij zorgvuldig onderzoek kunt u de verschillende kleuren van de bouwmaterialen op de gevels zien, afhankelijk van de leeftijd van het werk. De lange dunne torens lijken te druipen van gotische stijldecoratie.

Het interieur van de kerk is net zo indrukwekkend als het exterieur, in de crypte kun je Gaudi’s laatste rustplaats zien; in het schip zijn er pilaren die lijken op dikke bomen en het plafond is een opmerkelijke gewelfde structuur waar de “takken” van de bomen elkaar ontmoeten. Bezoekers kunnen een lift nemen en de torens oplopen. De kerk heeft 5 beuken en een kruising die een Latijns kruis vormt. Het middenschip is 15 meter breed; het schip en de apsis zijn 90 meter lang; kruising is 60 meter en de breedte van de kruising is 30 meter. De ongelooflijke architectuur en het kunstenaarschap van de basiliek is de belangrijkste bezienswaardigheid van Barcelona, ​​hoewel de bouw nog steeds bezig is.

Sagrada Familia maakt deel uit van de Fast Track Sagrada Familia-rondleiding – een geweldige manier om de unieke cultuur van Barcelona te ervaren. U kunt een gereduceerde prijs krijgen voor de Sagrada Familia met behulp van de Barcelona-kaart met gids.

Sagrada Familia
Sagrada Familia

La Rambla

La Rambla is een 1,2 kilometer lange boulevard in het centrum van Barcelona. Het is de enige plek die elke toerist moet bezoeken tijdens een bezoek aan Barcelona. Het middelste gedeelte van de boulevard is alleen voor voetgangers toegankelijk. Langs de route die zich uitstrekt van de Canaletes-fontein naar het Columbus-monument zijn er veel historische gebouwen zoals het Liceu-theater. De boulevard begon als een kleine rivier die net buiten de stadsmuren stroomde. Een universiteit en verschillende kloosters stonden langs de oevers van de rivier. Toen de stadsmuren werden afgebroken, bevonden de gebouwen zich langs de opgedroogde rivier. De boulevard werd aangelegd in 1766 en de oude gebouwen werden afgebroken, maar elk van de 5 delen van de boulevard werd vernoemd naar de gebouwen die er ooit stonden. Omdat de boulevard uit 5 delen bestaat, wordt deze vaak Las Ramblas genoemd.

De secties van Las Rambles omvatten Rambla de Canaletes in de buurt van de Canaleta-fontein; Rambla dels Estudis, waar de universiteit ooit stond en tegenwoordig de locatie is van Reial Academia de Ciences i Arts; Rambla de Sant Josep waar ooit een klooster stond en vandaag de dag de plaats is van de Mercat de la Boqueria en het trottoirmozaïek van Joan Miro; Rambla dels Caputxins waar ooit een Cupuchin-klooster stond en tegenwoordig Placa Reial heet, dat is een klein plein met straatlantaarns ontworpen door Gaudi; Rambla de Santa Monica, waar een voormalig klooster stond, leidt naar het Columbus Monument en Rambla de Mar die u naar de kust brengt.

In een stad waar de straten normaal gesproken vrij smal zijn, is deze boulevard breed. De boulevard werd al snel een populaire ontmoetingsplaats en de plek om te zien en gezien te worden. De karakteristieke gebouwen langs La Rambla omvatten het Palau de la Virreina en de Boqueria-markt. Je vindt veel toeristische attracties langs Rambla, zoals het Wax Museum en Erotica Museum, evenals straatartiesten, kunstenaars die hun schilderijen verkopen en souvenirwinkels.

La Rambla maakt deel uit van de hop-on hop-off bustour door City Sightseeing Barcelona. Deze tour is een uiterst handige manier om Barcelona te leren kennen.

La Rambla
La Rambla