Categorieën
België

Belgische Ardennen

Belgische Ardennen is een mooi natuurgebied in ons buurland België. Het is een laaggebergte op 271 kilometer van Utrecht. Het is lekker dichtbij en je hebt het idee ver weg te zijn. Daarom is de regio ook erg geliefd.

Dinant in de Belgische Ardennen

Dinant in de Belgische Ardennen

De stad Dinant ligt aan de Maas. Je kunt met een bootje een heen en terugvaart maken. En zo het stadje vanaf het water bekijken. Kenmerkend voor Dinant is de citadel boven de stad. Met een kabelbaan kun je naar de citadel. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de stad en de Maas. Verder vind je in de stad diverse oude gebouwen die het bezichtigen waard zijn. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld de citadel van Dinant, de Charles de Gaulle brug en de Onze Lieve Vrouw Kerk.

Durbuy

Durbuy Kastaal aan rivier
Durbuy Kastaal aan rivier

Château de Durbuy

Het kasteel stamt uit de zeventiende eeuw. Daarvoor was er wel al een kasteel, maar dit is verwoest. Op de ruïnes van het oude kasteel bouwde men het huidige kasteel. Het staat aan de oever van de Ourthe.

Durbuy Steeg
Durbuy Steeg

Kleinste stad België

Durbuy is de kleinste stad van België. Je kunt vanuit deze stad aan veel outdoor activiteiten deelnemen. Het is een middeleeuws stadje. In de oude gebouwen vind je vooral brasserieën, hotels, bars en kleine winkeltjes.

Durbuy Omgeving
Durbuy Omgeving

Belgische Ardennen Durbuy

Zoals geschreven kun je in de omgeving van Durbuy deelnemen aan tal van outdoor activiteiten. Zoals abseilen, raften, kanoën, atb tours, wandelen. En ga zo maar door. Voor de actieveling zeker de moeite waard om te bezoeken.

Rocher De Falize Malmedy
Rocher De Falize Malmedy

La Roche

La Roche in de Belgische Ardennen 2
La Roche in de Belgische Ardennen 2

Hart van de Ardennen

La Roche ligt in het hart van de Ardennen. En dit pittoreske stadje noemt men ook wel de parel van de Ardennen. De stad ligt aan de Ourthe en telt ruim vierduizend inwoners. Het is het uitgangspunt voor mensen die willen kajakken.

La Roche in de Belgische Ardennen
La Roche in de Belgische Ardennen

Kasteel van La Roche

Het kasteel is niet op de foto te zien, maar hij is er wel. Dit kasteel is zeker de moeite waard om te bezoeken. In de periode tussen de elfde en veertiende eeuw bouwde men het kasteel. Vanaf dit kasteel heb je een schitterend uitzicht over La Roche en de rivier de Ourthe.

Bouillon

Bouillon aan de rivier
Bouillon aan de rivier

De stad

Bouillon is één van de mooiste steden in de Ardennen. Er staat een kasteel dat boven de stad uit toornt. Vanaf dit kasteel heb je een schitterend uitzicht over de stad en de rivier de Semois.

Bouillon Centrum
Bouillon Centrum

Godfried van Bouillon

Een beroemde ridder die verbonden was aan het kasteel van Bouillon, was Godfried van Bouillon. Deze ridder leidde de eerste kruistocht naar het Heilige Land.

Bouillon in de mist
Bouillon in de mist

Belvedère van Bouillon

Dit is een uitkijkpunt dat eenendertig meter hoog is. Het biedt een geweldig uitzicht. Als je helemaal boven bent, kun je over de bomen heen kijken. Je kunt er vanaf het centrum naartoe wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes.

Stavelot België
Stavelot België