Categorieën
Duitsland

Bonn

De idyllische stad aan de Rijn was tot 1990 de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland. Nu is Bonn een internationaal gerenommeerd centrum van handel en cultuur. Het is net zo zeker en kosmopolitisch als altijd.

De stad staat symbool voor diplomatie, democratie en de opkomst van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Authentieke locaties uit het politieke verleden van Duitsland die nu toegankelijk zijn voor bezoekers. Locaties zoals bijvoorbeeld Palais Schaumburg, de kanselierbungalow en de voormalige parlementszaal. De stad heeft ook veel tentoonstellingen die herinneringen oproepen. Daarnaast illustreert de stad de historische en politieke achtergrond van gebeurtenissen tussen de naoorlogse periode en de hereniging.

Museum Koenig - Bonn
Museum Koenig – Bonn

Maar Bonn is veel meer dan alleen de voormalige hoofdstad van Duitsland, want het geniet een wijdverbreide reputatie als kunststad. De stad is de geboorteplaats van Beethoven. Daarom is er elk jaar het Beethoven-festival. Dit festival zorgt voor vreugde van klassieke muziek en eert het Beethoven. Het festival bestaat uit een reeks concerten die elk jaar in september en oktober worden gehouden.

De stad doet haar reputatie als één van Duitslands beste kunstcentra eer aan met twee van de belangrijkste kunstmusea van Duitsland – het Bonn Museum of Modern Art en de Art and Exhibition Hall van de Bondsrepubliek Duitsland (beter bekend als de Bundeskunsthalle). Het Museum voor Moderne Kunst heeft één van de meest uitgebreide collecties van het Duitse expressionisme. Bezoekers kunnen over het Marktplatz-plein slenteren. Dit plein dateert uit de 11e eeuw. Verder kom je langs het barokke stadhuis. Ook kun je de heerlijke producten proeven die lokale boeren verkopen hier dagelijks verkopen.

Winkelstraat in Bonn
Winkelstraat in Bonn

Bonn – Het pad van de Duitse democratie

Op het pad van de Duitse democratie kunt u een spannende en informatieve rondleiding volgen. Deze rondleiding gaat langs de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van de Bondsrepubliek Duitsland. Je rondleiding neemt je mee naar 65 locaties die zijn en nog steeds worden geassocieerd met sleutelmomenten in de geschiedenis van de Duitse naoorlogse democratie. U kunt één van de voorgestelde routes volgen of de sites kiezen die u het liefst wilt bezoeken.