Categorieën
Botswana

Chobe National Park

Chobe National Park is een waar natuurparadijs en één van de beste nationale parken van zuidelijk Afrika. Slechts één blik op de verscheidenheid aan dieren in het wild en weelderige vegetatie en u zult voor altijd betoverd zijn!

De toegangspoort tot Chobe is Kasane, een klein stadje nabij de grens van Zimbabwe, Zambia en Namibië. Kasane accommodatie biedt hotels, tentenkampen en luxe lodge-accommodatie.

Gasten kunnen van Kasane naar hun respectievelijke accommodatie in en rond Chobe National Park reizen. Accommodatie in het park omvat wilde, niet-omheinde campings, eco-lodges, tentenkampen en luxe lodges.

Chobe National Park is buitengewoon weelderig vanwege de vele waterwegen. De Chobe-rivier stroomt door het park en trekt tijdens het droge seizoen veel dieren en vogels.

Boottochten en game drives langs de rivier zijn erg populair. De natuurlijke omgeving van het park zorgt voor uitstekende fotografische ervaringen.

Wanneer kun je Chobe National Park het beste bezoeken?

De drastische veranderingen in de vegetatie tussen de droge maanden en de natte maanden zorgen ervoor dat veel dieren migreren, waarvan de bekendste de zebramigratie is. De overvloed aan dieren in het wild maakt dit park het hele jaar door een geweldige plek om te bezoeken. De adembenemende zonsondergangen, de vele waterwegen en de verscheidenheid aan landschappen maken Chobe onvergetelijk.

BESTE WILDLIFE BEZIENSWAARDIGHEDEN
Augustus tot oktober
Je zult meer dieren zien tijdens de droge, hete maanden, vooral rond de rivier, terwijl al het wild naar het water stroomt. Dit is de beste tijd om leeuwen, giraffen en buffels te spotten. In de Linyanti-regio vind je in deze maanden een groot aantal olifanten. Nijlpaarden, impala’s, bavianen, blauwe gnoes, kudu’s, wrattenzwijnen, vervet-aapjes en vele andere dieren zijn het hele jaar door te vinden.

BESTE VOOR VOGELS KIJKEN
December tot maart
Dit is het natte seizoen en het aantal waarnemingen van vogels neemt toe naarmate migranten naar binnen trekken. Meer dan 450 vogelsoorten zijn gedocumenteerd in het park.

HOOGSEIZOEN
Juli tot oktober
Het park is het meest populair bij toeristen en er is veel wild te zien rond de rivieren. In juli en augustus zijn er minder muggen.

LAAG SEIZOEN
December tot maart
Veel lodges bieden in deze maanden lagere tarieven. Dit is de beste tijd om de zebramigratie van Namibië naar de Makgadikgadi Pans te ervaren. De migratie vindt plaats tijdens het regenseizoen van november tot maart. Bezoekers kunnen in deze periode wel 25.000 zebra’s spotten.