Categorieën
India

Delhi

Een bezoek aan Delhi is zeer overweldigend. Deze stad telt op het moment van schrijven meer dan elf miljoen inwoners. Dat is echt gigantisch. Je kunt je voorstellen wat voor een enorme drukte dat betekent. Delhi is niet de hoofdstad van India. Daarom heb ik hoofdstad tussen haakjes gezet. De hoofdstad van India is New Delhi.

De stad Delhi bestaat eigenlijk uit twee componenten: Old Delhi, in het noorden, de historische stad; en New Delhi, in het zuiden, sinds 1947 de hoofdstad van India, gebouwd in het eerste deel van de 20e eeuw als hoofdstad van Brits India.

Delhi, één van de grootste stedelijke agglomeraties van het land, ligt schrijlings op (maar vooral op de westelijke oever van) de Yamuna-rivier, een zijrivier van de rivier de Ganges (Ganga), ongeveer 160 km ten zuiden van de Himalaya. Het nationale hoofdstadgebied omvat Oud en New Delhi en de omliggende grootstedelijke regio, evenals aangrenzende landelijke gebieden. In het oosten wordt het grondgebied begrensd door de staat Uttar Pradesh, en in het noorden, westen en zuiden wordt het begrensd door de staat Haryana.

India Poort, Delhi

India Poort is het nationale monument ter nagedachtenis van gesneuvelde soldaten. Het is een tweeënveertig meter hoge poort. En deze poort is ter ere van de tijdens de eerste wereldoorlog gesneuvelde soldaten gebouwd. Soldaten die in dienste van het Britse leger waren. Onder de boog brand de eeuwige vlam, Amar Jawan Jyoti. Vooral in de avond is de India poort erg mooi. Want dan zijn de fonteinen schitterend verlicht.

Rode Fort, Delhi

Het Rode Fort staat in oud Delhi. Dit fort is eigenlijk een paleis met een muur erom heen. En ligt aan de rivier de Yamuna. In eerste instantie een paleis in 1648 gebouwd door de Mongoolse keizer Shah Jahan. Het is werkelijk een schitterende bezienswaardigheid. Daarom staat het ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het heet het Rode Fort, omdat het bestaat uit rood zandsteen.

Rode Fort - Delhi
Het Rode Fort

Raj Ghat, Delhi

De Raj Ghat is een herdenkingsmonument ter ere van Mahatma Ghandi. Op deze plek is hij gecremeerd. Het monument is van zwart marmer. En ook hier brand de eeuwige vlam.

Chandni Chowk

De Chandni Chowk (Maanlicht Plein) is één van de oudste en drukste markten in Old Delhi, India. Het ligt dicht bij het treinstation van Old Delhi. Het Red Fort-monument bevindt zich aan het oostelijke uiteinde van Chandni Chowk. Het werd in de 17e eeuw gebouwd door de Mughal-keizer van India, Shah Jahan. En is ontworpen door zijn dochter Jahanara. De markt was ooit gescheiden door kanalen (nu gesloten) om maanlicht te weerkaatsen. En is nog steeds één van de grootste groothandelsmarkten van India.

Qutub Minar

De Qutb Minar is een minaret en “overwinningstoren” die deel uitmaakt van het Qutb-complex. En dit is een UNESCO-werelderfgoed in het Mehrauli-gebied van New Delhi, India. De hoogte van Qutb Minar is tweeënzeventig en een halve meter. Het is de hoogste minaret ter wereld is. De minaret is gebouwd van bakstenen. De toren loopt taps toe en heeft een basisdiameter van veertien komma drie meter, die aan de bovenkant van de top terugloopt tot twee komma zeven meter. Ook bevat de minaret een wenteltrap van driehonderdnegenenzeventig treden.

Delhi - Qutub Minar
Qutub Minar

Humayun’s Tomb

Humayun’s tomb is een grafmonument. Het gebouw dateert van 1562. En bestaat voor het grootste deel uit rood zandsteen. Het was het graf van Humayun. Dit was de tweede heerser van het rijk van de Mongolen.

Humayun’s Tomb
Humayun’s Tomb

Rashtrapati Bhawan

Rashtrapati Bhawan is de woning van de president van India. De bouw van het paleis startte in 1921 en eindigde in 1931. Dit paleis is ontworpen door Edwin Lutyen en Herbert Baker. Het is de grootste woning ter wereld, die voor een ambtenaar bestemd is.

Rashtrapati Bhawan
Rashtrapati Bhawan

Jama Masjid Moskee

Jama Masjid is de grote moskee van Delhi. Mensen gaan op bedevaart naar deze moskee. Maar daarnaast komen er ook toeristen vanwege de schoonheid van het gebouw en de mooie uitzichten. De bouw van de moskee startte in de zeventiende eeuw.

Shanti Vana

Het monument Shanti Vana is gebouwd ter ere van de eerste premier van India. Hier is de beste man gecremeerd. Het is een heel mooi rustig park bij de rivier Yamuna. De betekenis van de naam is “Bos van Vrede”. Je kunt heerlijke wandelingen in het park maken.