Categorieën
Ierland

Dingle Way – een betoverende rondwandeling!

De Dingle Way is een van de meest populaire langeafstandswandelpaden in Ierland. En biedt een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om deze route te bewandelen:

 1. Adembenemende landschappen: De Dingle Way loopt rond het Dingle-schiereiland. En biedt een mix van berglandschappen, klifpaden, stranden en traditionele Ierse dorpjes. Je kunt genieten van panoramische uitzichten over de Atlantische Oceaan en de omliggende bergen.
 2. Culturele ervaring: Het Dingle-schiereiland heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Tijdens de wandeling kom je oude archeologische sites tegen zoals de Gallarus Oratory en Ogham-stenen. Ook kun je de Ierse taal horen. Aangezien delen van het schiereiland tot de Gaeltacht-regio behoren, waar Iers nog steeds als dagelijkse taal wordt gesproken.
 3. Flora en fauna: De regio is rijk aan biodiversiteit. Je kunt verschillende vogelsoorten, zeezoogdieren zoals dolfijnen en zeehonden, en unieke plantensoorten tegenkomen.
 4. Fysieke uitdaging: Hoewel de Dingle Way over het algemeen als gematigd wordt beschouwd, biedt het nog steeds een goede fysieke uitdaging voor wandelaars, met een verscheidenheid aan terreinen en enkele steile secties.
 5. Toegankelijkheid: De route is goed gemarkeerd en er zijn veel bronnen beschikbaar voor planning en navigatie. Bovendien zijn er langs de route veel accommodatiemogelijkheden, variërend van B&B’s tot hostels.
 6. Sociale ervaring: De Dingle Way is populair bij wandelaars uit de hele wereld. Dit biedt de mogelijkheid om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en ervaringen te delen.
 7. Culinaire genoegens: Het Dingle-schiereiland staat bekend om zijn verse zeevruchten en traditionele Ierse gerechten. Na een lange dag wandelen kun je genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele pubs of restaurants.
 8. Gevoel van prestatie: Het voltooien van de Dingle Way, of zelfs een deel ervan, geeft een diep gevoel van voldoening en prestatie.

Als je van wandelen, natuur, geschiedenis en cultuur houdt, dan is de Dingle Way zeker een route die je zou moeten overwegen!

Wat is de beste periode om de Dingle Way te lopen?

De beste periode om de Dingle Way te lopen hangt af van je persoonlijke voorkeuren wat betreft weer, drukte en landschap. Over het algemeen wordt de periode van eind lente tot begin herfst (mei tot september) als de beste tijd beschouwd om de Dingle Way te bewandelen. Hier zijn enkele overwegingen voor deze periode:

 1. Weer: Tijdens de late lente en zomer zijn de temperaturen milder en de dagen langer. Wat meer daglicht biedt voor het wandelen. Hoewel Ierland bekend staat om zijn wisselvallige weer, zijn de maanden mei tot september over het algemeen droger en warmer dan de wintermaanden.
 2. Landschap: In de lente en zomer staat het landschap in volle bloei, wat zorgt voor prachtige vergezichten en kleurrijke flora.
 3. Faciliteiten: In het hoogseizoen zijn de meeste accommodaties, pubs en restaurants open en volledig operationeel. Wat het gemakkelijker maakt voor wandelaars om onderdak en voedsel te vinden.
 4. Drukte: Aangezien de zomermaanden (juli en augustus) de piek vormen voor toerisme in Ierland. Kan de Dingle Way drukker zijn tijdens deze periode. Als je de voorkeur geeft aan minder drukte maar nog steeds goed weer wilt, zijn de maanden mei, juni en september ideaal.
 5. Daglicht: De zomermaanden bieden langere dagen. Wat betekent dat je meer tijd hebt om te wandelen en van het landschap te genieten.

Als je echter de voorkeur geeft aan rustigere paden en het niet erg vindt om wat koeler en mogelijk natter weer te trotseren, dan kunnen de lente (april en mei) en de vroege herfst (september en oktober) ook goede opties zijn. Het is wel belangrijk om je goed voor te bereiden op veranderlijke weersomstandigheden. Ongeacht de tijd van het jaar waarin je besluit te gaan.

Zorg er altijd voor dat je de weersvoorspellingen controleert. Daarnaast passende kleding en uitrusting meeneemt voor de omstandigheden die je kunt tegenkomen.

Dingle Way - Annascaul
Annascaul

Etappes Dingle Way

De Dingle Way is een circulaire route die het Dingle-schiereiland in het zuidwesten van Ierland omcirkelt. De totale lengte van de route is ongeveer 179 kilometer. De exacte afstanden en tijden kunnen variëren. Dit is afhankelijk van specifieke routes en stops die wandelaars kiezen. Maar hier is een algemeen overzicht van de belangrijkste etappes:

 1. Tralee naar Camp
  • Afstand: ongeveer 18 km
  • Wandeltijd: 4-6 uur
  • Beschrijving: Deze etappe begint in de stad Tralee en volgt de noordelijke oever van de Tralee Bay. Het pad gaat door weilanden en langs de kust voordat het eindigt in het dorp Camp.
 2. Camp naar Annascaul
  • Afstand: ongeveer 17 km
  • Wandeltijd: 5-7 uur
  • Beschrijving: Deze sectie brengt wandelaars over de hellingen van de Slieve Mish Mountains. En daalt vervolgens af naar het dorp Annascaul.
 3. Annascaul naar Dingle
  • Afstand: ongeveer 22 km
  • Wandeltijd: 6-8 uur
  • Beschrijving: Deze etappe gaat door glooiende heuvels en boerderijen. En biedt prachtige uitzichten op de kust voordat het de levendige stad Dingle bereikt.
 4. Dingle naar Dunquin
  • Afstand: ongeveer 20 km
  • Wandeltijd: 5-7 uur
  • Beschrijving: Deze sectie volgt de zuidelijke kust van het schiereiland en biedt uitzicht op de Blasket-eilanden. Het pad gaat door het historische gebied van Slea Head voordat het eindigt in Dunquin.
 5. Dunquin naar Ballyferriter
  • Afstand: ongeveer 14 km
  • Wandeltijd: 3-5 uur
  • Beschrijving: Deze kortere etappe gaat verder langs de kust en biedt panoramische uitzichten op de Atlantische Oceaan en de Blasket-eilanden.
 6. Ballyferriter naar Cloghane
  • Afstand: ongeveer 25 km
  • Wandeltijd: 7-9 uur
  • Beschrijving: Deze uitdagende etappe gaat over de hellingen van Mount Brandon, de op twee na hoogste berg van Ierland. En biedt spectaculaire uitzichten voordat het afdaalt naar het dorp Cloghane.
 7. Cloghane naar Castlegregory
  • Afstand: ongeveer 25 km
  • Wandeltijd: 6-8 uur
  • Beschrijving: Deze etappe volgt de noordelijke kust van het schiereiland, met uitzicht op de Brandon Bay en de Atlantische Oceaan.
 8. Castlegregory naar Tralee
  • Afstand: ongeveer 28 km
  • Wandeltijd: 7-9 uur
  • Beschrijving: De laatste etappe van de Dingle Way brengt wandelaars terug naar Tralee. Waarbij ze de kust van Tralee Bay volgen en door landelijke gebieden en bossen trekken.

Deze etappes zijn slechts algemene richtlijnen en wandelaars kunnen ervoor kiezen om hun eigen stops en overnachtingen te plannen op basis van hun tempo en interesses. Het is altijd een goed idee om een gedetailleerde kaart en gids van de Dingle Way bij de hand te hebben tijdens de wandeling.

Dingle Way - Dunmore Head, Dingle Peninsula, County Kerry, Ireland
Dunmore Head, Dingle Peninsula, County Kerry, Ireland

Moet je eigen eten meenemen tijdens de wandeltocht de Dingle Way?

Het is niet strikt noodzakelijk om al je eigen eten mee te nemen tijdens het wandelen van de Dingle Way. Omdat de route door verschillende dorpen en steden loopt waar je voedsel en andere voorzieningen kunt kopen. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Dorpen en Steden: Plaatsen zoals Tralee, Dingle en Annascaul hebben winkels, pubs en restaurants waar je maaltijden kunt kopen of voorraden kunt inslaan.
 2. Accommodaties: Veel B&B’s (bed and breakfasts) bieden een stevig Iers ontbijt aan, wat een goede start van de dag is. Sommige kunnen ook lunchpakketten aanbieden als je dit van tevoren aanvraagt.
 3. Lange etappes: Er zijn enkele langere secties van de route waar je misschien niet direct toegang hebt tot winkels of restaurants. Voor deze delen is het verstandig om snacks, lunch of extra voedsel bij je te hebben.
 4. Persoonlijke voorkeur: Sommige wandelaars geven er de voorkeur aan om hun eigen maaltijden te bereiden en te koken, vooral als ze kamperen. Als dat jouw stijl is, zorg er dan voor dat je voldoende voedsel bij je hebt voor de secties tussen de grotere steden.
 5. Water: Hoewel Ierland over het algemeen een nat klimaat heeft, is het essentieel om altijd voldoende drinkwater bij je te hebben. Er zijn veel natuurlijke bronnen langs de route, maar het is altijd een goed idee om het water te zuiveren of te koken voordat je het drinkt.
 6. Noodvoorraad: Het is altijd verstandig om een kleine noodvoorraad voedsel bij je te hebben, zoals energierepen, noten of gedroogd fruit, voor het geval je langer onderweg bent dan gepland of als je onverwacht geen toegang hebt tot voedsel.

Kortom, terwijl je op de Dingle Way veel mogelijkheden hebt om voedsel en voorzieningen te kopen, is het altijd een goed idee om voorbereid te zijn en wat extra voedsel bij je te hebben, vooral voor de langere en meer afgelegen secties van de route.

Dingle Way - Dunquin Pier, Ballyickeen Commons, County Kerry, Ireland
Dunquin Pier, Ballyickeen Commons, County Kerry, Ireland

Is een gids nodig tijdens de wandeltocht de Dingle Way?

Het is niet strikt noodzakelijk om een gids te hebben tijdens het wandelen van de Dingle Way, maar het hangt af van je persoonlijke voorkeur en ervaring. Hier zijn enkele overwegingen om te helpen bij je beslissing:

Voordelen van het hebben van een gids:

 1. Lokale kennis: Een gids kan inzicht bieden in de lokale geschiedenis, cultuur, flora en fauna. Dit kan je wandelervaring verrijken en je een dieper begrip geven van de regio.
 2. Veiligheid: Vooral als je nieuw bent in langeafstandswandelingen of als je je onzeker voelt over navigatie, kan een gids zorgen voor extra veiligheid en zekerheid.
 3. Gemak: Een gids kan zorgen voor logistieke zaken. Zaken zoals het vervoer van bagage tussen accommodaties, het regelen van overnachtingen en maaltijden. En daarnaast het bieden van eerste hulp indien nodig.
 4. Sociale ervaring: Als je deelneemt aan een begeleide groepswandeling, biedt dit de kans om andere wandelaars te ontmoeten en ervaringen te delen.

Redenen waarom je misschien geen gids nodig hebt:

 1. Goed gemarkeerde route: De Dingle Way is over het algemeen goed gemarkeerd met duidelijke bewegwijzering, waardoor navigatie relatief eenvoudig is.
 2. Beschikbare bronnen: Er zijn gedetailleerde kaarten, gidsen en mobiele apps beschikbaar voor de Dingle Way. Deze kunnen je helpen bij het plannen en navigeren van je wandeling.
 3. Kosten: Het inhuren van een gids of het deelnemen aan een begeleide wandeltocht kan duurder zijn dan het zelfstandig wandelen van de route.
 4. Onafhankelijkheid: Veel wandelaars waarderen de vrijheid en onafhankelijkheid van het zelfstandig wandelen. waarbij ze hun eigen tempo en route kunnen bepalen.

Als je besluit om zonder gids te wandelen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je een gedetailleerde kaart en gids van de route hebt. Controleer de weersvoorspellingen en zorg ervoor dat je de juiste uitrusting en voorraden bij je hebt.

Of je nu kiest voor een gids of besluit om zelfstandig te wandelen, de Dingle Way biedt een onvergetelijke ervaring van het prachtige landschap en de rijke cultuur van het Dingle-schiereiland.

Dingle Way 002

Hoe kom je in Tralee?

Tralee is de hoofdstad van County Kerry in Ierland. En is relatief gemakkelijk te bereiken vanwege zijn positie als belangrijk regionaal centrum. Hier zijn enkele manieren om in Tralee te komen:

 1. Vliegen:
  • Kerry Airport: Dit is het dichtstbijzijnde vliegveld bij Tralee, op ongeveer 20 km afstand. Het biedt zowel binnenlandse als enkele internationale vluchten. Vanaf het vliegveld kun je een taxi nemen, een auto huren of de bus nemen naar Tralee.
  • Shannon Airport en Cork Airport zijn grotere internationale luchthavens die verder weg liggen, maar ze bieden meer vluchtopties. Vanaf deze luchthavens kun je met de auto, bus of trein naar Tralee reizen.
 2. Trein:
  • Tralee is het eindpunt van de lijn vanuit Dublin. Irish Rail (Iarnród Éireann) biedt dagelijkse diensten aan tussen Dublin en Tralee. De reis duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur.
 3. Bus:
  • Bus Éireann, de nationale busmaatschappij, biedt regelmatige diensten aan naar Tralee. En doet dit vanuit verschillende delen van Ierland, waaronder Dublin, Cork en Limerick.
 4. Auto:
  • Tralee is goed verbonden met andere delen van Ierland via het wegennet. Als je vanuit Dublin komt, kun je de M7 en M20 snelwegen volgen, die je naar Limerick leiden. En vervolgens de N21 nemen naar Tralee. De rit van Dublin naar Tralee duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur, afhankelijk van het verkeer.
 5. Fiets:
  • Voor de avontuurlijke reizigers is het ook mogelijk om naar Tralee te fietsen. Hoewel dit natuurlijk afhankelijk is van je startpunt en conditie.

Zodra je in Tralee bent, vind je een scala aan accommodaties, winkels en voorzieningen. Waardoor het een uitstekende uitvalsbasis is voor het begin van de Dingle Way of andere avonturen in County Kerry.

Welke wandelschoenen heb je nodig voor de Dingle Way?

De keuze van wandelschoenen voor de Dingle Way hangt af van verschillende factoren. Factoren waaronder de tijd van het jaar, je persoonlijke voorkeur, en of je van plan bent om voornamelijk op de aangegeven paden te blijven. Of ook wat ruigere zijroutes te verkennen.

Wandelschoenen worden vaak gecategoriseerd in verschillende klassen, variërend van A tot D:

 1. Categorie A: Dit zijn lichte wandelschoenen, vaak meer als wandelsneakers. Ze zijn geschikt voor vlak terrein en goed onderhouden paden. Ze bieden niet veel enkelondersteuning.
 2. Categorie A/B: Dit zijn lichte bergwandelschoenen. Ze zijn geschikt voor heuvelachtig terrein en bieden meer enkelondersteuning dan categorie A schoenen.
 3. Categorie B: Dit zijn bergwandelschoenen voor ruiger terrein. Ze bieden goede enkelondersteuning en zijn vaak waterdicht.
 4. Categorie B/C en C: Deze schoenen zijn voor trektochten in hooggebergte en voor het dragen van zwaardere bepakking. Ze zijn stijver en bieden maximale ondersteuning.
 5. Categorie D: Dit zijn zware bergschoenen, vaak gebruikt voor alpinisme. Ze zijn over het algemeen te stijf en te zwaar voor de Dingle Way.

Voor de meeste wandelaars die de Dingle Way lopen, zijn schoenen uit categorie A/B of categorie B het meest geschikt. Deze bieden een goede balans tussen comfort, ondersteuning en bescherming tegen de elementen.

Enkele aanvullende overwegingen bij het kiezen van wandelschoenen voor de Dingle Way:

 • Waterdichtheid: Gezien het wisselvallige weer in Ierland is het raadzaam om waterdichte schoenen te overwegen. Wandelschoenen met bijvoorbeeld een Gore-Tex membraan.
 • Pasvorm: Het is essentieel dat je schoenen goed passen om blaren en voetpijn te voorkomen. Probeer verschillende modellen en merken uit en loop ze in voordat je aan de lange wandeling begint.
 • Zool: Een goede grip is belangrijk, vooral op natte of rotsachtige paden. Kijk naar schoenen met een robuuste zool die goede tractie biedt.
 • Enkelondersteuning: Afhankelijk van je voorkeur en eventuele eerdere enkelproblemen, wil je misschien een schoen met meer enkelondersteuning. Vooral als je een zwaardere rugzak draagt.

Ongeacht de categorie of het merk, het belangrijkste is dat de schoenen comfortabel zijn en geschikt zijn voor de omstandigheden die je verwacht tegen te komen op de Dingle Way.

Hoe zwaar is de trektocht?

De “zwaarte” van een wandelroute kan subjectief zijn en hangt af van iemands fysieke conditie, ervaring en verwachtingen. De Dingle Way, echter, wordt over het algemeen beschouwd als een gematigde wandelroute. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het beoordelen van de moeilijkheidsgraad van de Dingle Way:

 1. Afstand: De Dingle Way is ongeveer 179 kilometer lang. Afhankelijk van je dagelijkse tempo kan het 7 tot 9 dagen duren om de hele route te voltooien.
 2. Terrein: De route varieert van vlakke kustpaden tot heuvelachtige en bergachtige secties. Er zijn geen extreem steile of technisch uitdagende delen. Maar sommige secties, zoals de beklimming over de schouder van Mount Brandon, kunnen als inspannend worden beschouwd.
 3. Weer: Het weer in Ierland kan wisselvallig zijn. Regen, wind en mist kunnen de wandelomstandigheden moeilijker maken, vooral op meer blootgestelde delen van de route.
 4. Navigatie: De Dingle Way is over het algemeen goed gemarkeerd. Maar zoals bij elke langeafstandswandeling, is het mogelijk om een afslag te missen of van het pad af te dwalen, vooral bij slecht zicht. Een goede kaart en navigatievaardigheden zijn nuttig.
 5. Accommodatie en voorzieningen: Er zijn voldoende dorpen en steden langs de route waar je kunt overnachten en voorraden kunt inslaan. Dit betekent dat je geen zware bepakking met kampeeruitrusting of voedselvoorraad voor meerdere dagen hoeft mee te nemen. Tenzij je ervoor kiest om te kamperen.
 6. Fysieke conditie: Voor iemand die regelmatig wandelt en in goede fysieke conditie is, zou de Dingle Way als gematigd moeten aanvoelen. Voor iemand die nieuw is in langeafstandswandelen of niet regelmatig traint, kan het uitdagender zijn.

Over het algemeen, als je je goed voorbereidt, de juiste uitrusting hebt en een realistisch dagelijks wandelschema volgt, zou de Dingle Way voor de meeste mensen haalbaar moeten zijn. Het biedt een combinatie van prachtige landschappen, culturele bezienswaardigheden en fysieke uitdaging zonder extreem moeilijk te zijn.

Zijn er verschillende varianten van de Dingle Way?

De Dingle Way, zoals traditioneel gedefinieerd, volgt een specifieke route rond het Dingle-schiereiland. Echter, zoals bij veel langeafstandswandelpaden, zijn er varianten en zijroutes die wandelaars kunnen kiezen om te verkennen, afhankelijk van hun interesses en hoeveel tijd ze hebben.

Enkele mogelijke varianten en toevoegingen aan de standaard Dingle Way-route zijn:

 1. Mount Brandon: Een van de meest opvallende bergen in het gebied, Mount Brandon biedt een uitdagende klim en spectaculaire uitzichten vanaf de top. Er zijn verschillende routes naar de top, en sommige wandelaars kiezen ervoor om deze beklimming toe te voegen aan hun Dingle Way-ervaring.
 2. Blasket-eilanden: Hoewel niet direct op de Dingle Way-route, zijn de Blasket-eilanden een interessante zijtrip. Je kunt een veerboot nemen vanuit Dunquin en een dag doorbrengen met het verkennen van deze historisch en cultureel rijke eilanden.
 3. Kortere lussen: Niet iedereen heeft de tijd of wens om de volledige Dingle Way te lopen. Er zijn verschillende kortere lussen of segmenten van de route die je kunt kiezen om te wandelen, afhankelijk van je tijd en interesses.
 4. Alternatieve start-/eindpunten: Hoewel Tralee vaak wordt beschouwd als het traditionele start- en eindpunt van de Dingle Way, kunnen wandelaars ervoor kiezen om hun wandeling te beginnen of te eindigen in andere steden of dorpen langs de route, zoals Dingle of Annascaul.
 5. Uitgebreide routes: Voor degenen die meer tijd hebben en geïnteresseerd zijn in het verkennen van andere delen van County Kerry, zijn er mogelijkheden om de Dingle Way te combineren met andere wandelroutes, zoals de Kerry Way.

Hoewel er varianten en zijroutes zijn, is het belangrijk om je route van tevoren te plannen, vooral als je accommodatie wilt boeken. Het is ook een goed idee om lokale gidsen of kaarten te raadplegen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op eventuele extra uitdagingen of navigatieproblemen die kunnen ontstaan bij het verkennen van zijroutes.

Zijn er organisaties die je bagage vervoeren tijdens de trektocht?

Ja, er zijn verschillende organisaties en diensten die bagagevervoer aanbieden voor wandelaars op de Dingle Way. Deze diensten zijn bijzonder handig voor diegenen die de schoonheid van de wandeling willen ervaren zonder belast te worden door een zware rugzak. Hier is hoe het meestal werkt:

 1. Planning: Je boekt van tevoren de bagagevervoerservice voor de dagen dat je gaat wandelen. Je geeft ze je accommodatieschema zodat ze weten waar ze je bagage elke dag moeten ophalen en afleveren.
 2. Dagelijkse procedure: Je laat je bagage ’s ochtends achter bij je accommodatie. De bagagevervoerservice haalt het op en brengt het naar je volgende overnachtingsplek, waar het wacht wanneer je aankomt.
 3. Beperkingen: Er kunnen gewichts- of omvangsbeperkingen zijn voor wat ze vervoeren, dus het is goed om dit van tevoren te controleren. Je moet ook een dagrugzak bij je hebben voor je dagelijkse benodigdheden zoals water, snacks, regenkleding en andere essentiële zaken.
 4. Kosten: Er zijn kosten verbonden aan deze dienst, die variëren afhankelijk van de aanbieder en de lengte van je wandeling.

Enkele organisaties die deze dienst aanbieden, zijn gespecialiseerd in bagagevervoer op de Dingle Way en andere wandelroutes in Ierland. Het is een goed idee om online te zoeken of contact op te nemen met het plaatselijke toeristenbureau voor aanbevelingen en contactgegevens van betrouwbare bagagevervoersdiensten.

Daarnaast bieden sommige reisorganisaties die complete wandelpakketten voor de Dingle Way aanbieden, bagagevervoer als onderdeel van hun pakket, samen met accommodatie boekingen en andere diensten.

Conclusie Dingle Way

De Dingle Way is een van de meest betoverende langeafstandswandelpaden in Ierland, die wandelaars meeneemt op een reis rond het prachtige Dingle-schiereiland. Hier is een samenvattende conclusie:

 • Route: De Dingle Way is een circulaire route van ongeveer 179 kilometer die begint en eindigt in Tralee. De wandeling omvat zowel kust- als berglandschappen, met panoramische uitzichten op de Atlantische Oceaan, historische bezienswaardigheden en traditionele Ierse dorpen.
 • Moeilijkheidsgraad: Over het algemeen wordt de Dingle Way beschouwd als een gematigde wandeling, geschikt voor de meeste mensen met een basisniveau van fitness. Er zijn enkele uitdagende secties, maar geen extreem steile of technisch moeilijke delen.
 • Voorbereiding: Hoewel de route goed is gemarkeerd, is het essentieel om goed voorbereid te zijn met de juiste uitrusting, vooral betrouwbare wandelschoenen. Het weer kan wisselvallig zijn, dus regenkleding en lagen zijn een must.
 • Voorzieningen: De route loopt door verschillende dorpen en steden waar je kunt overnachten, eten en voorraden kunt inslaan. Voor degenen die liever niet met een zware rugzak lopen, zijn er bagagevervoersdiensten beschikbaar.
 • Ervaring: De Dingle Way biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en culturele ervaringen. Van het luisteren naar de Ierse taal in de Gaeltacht-regio’s tot het genieten van verse zeevruchten in een lokaal restaurant, het is een ervaring die de zintuigen prikkelt en blijvende herinneringen creëert.

Kortom, de Dingle Way is een must-do voor liefhebbers van wandelen en natuur. En voor iedereen die de rijke cultuur en geschiedenis van het Ierse schiereiland wil ervaren. Het is een reis die je zowel fysiek als mentaal verrijkt en je een dieper inzicht geeft in de schoonheid en charme van Ierland.