Categorieën
Frankrijk

Elzas

Elzas is de parel van Frankrijk. Je vindt hier schitterende authentieke plaatsen en mooie natuur.

Mooie Plaatsen Elzas

Egiusheim - Elzas

Egiusheim

Dit dorp is een aan de wijnroute. En is één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het heeft straten die in concentrische cirkels rond het kasteel zijn gerangschikt. Je kunt er een mooie wandeling maken in de geplaveide straatjes die rijk zijn aan oude mooie vakwerkhuizen met ramen en houten balkons versierd met geraniums. Het centrale plein is ook fantastisch met zijn fontein, het kasteel van de graven van Eguisheim en de gekleurde kapel Saint-Léon-IX. In de omgeving van Eguisheim maakt de weg van de vijf kastelen het mogelijk om de donjons van Eguisheim, het kasteel van Hohlandsbourg en de donjons van Pflixbourg te ontdekken.

Elzas - Colmar

Colmar

Colmar is de wijnhoofdstad van de Elzas. Het heeft een rijke architecturale erfgoed en zijn pittoreske karakter behouden. Het Unterlinden Museum, gewijd aan Rijnlandse kunst, moet je echt bezoeken. Tentoonstelling van schilderijen en sculpturen uit de Middeleeuwen en de Renaissance, dit voormalige Dominicaanse klooster herbergt ook het beroemde Issenheim-retabel, het werk van Mathias Grünewald.

Kayserberg

Kayserberg

Dit dorp heeft een zeer belangrijke rol in de Elzasser wijnbouw. Je kunt er ​​fantastisch architectonisch erfgoed ontdekken zoals geplaveide straatjes, oude vakwerkhuizen, het stadhuis van de Rijnlandse renaissance, ruïnes van het kasteel van de XIIIe eeuw die uitkijken over het dorp, versterkte brug van de XVIe eeuw, die een mooi uitzicht op de rivier biedt.

Straatsburg

Straatsburg

Straatsburg, de hoofdstad van Europa, is ook een stad van kunst en geschiedenis. En is bekend om zijn buitengewone gebouwen. De oude stad, ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO, heeft talrijke getuigenissen van zijn verleden beschermd, vooral uit de middeleeuwen en de renaissance.

Thann

Thann

De torenspits van het college beschermt sinds 1516 de stad en haar omgeving. Willekeurige kleine straatjes zijn te ontdekken tussen de 16e-eeuwse huizen, fonteinen, erkers, torens en forten uit de 14e en 15e eeuw. En ook langs de oevers van de Rijn zijn prachtige oude straten. In 20 minuten bereik je de ruïnes van kasteel Engelburg en geniet je van een prachtig uitzicht over de wijngaarden van Rangen en de Elzasser vlaktes. Thann maakt deel uit van het netwerk van steden “mooiste omwegen van Frankrijk”.

Kasteel Haut-Koenigsbourg

Kasteel Haut-Koenigsbourg

Het kasteel van Haut-Koenigsbourg, op een hoogte van 750 meter, in Orschwiller, domineert majestueus de wijnroute en de vlakte van de Elzas. Dit indrukwekkende fort, gebouwd in de 12e eeuw, werd verschillende keren verwoest en herbouwd. De huidige staat van het kasteel dateert van de restauratie aan het begin van de 20e eeuw. Dit imposante gebouw heeft niettemin zijn uiterlijk behouden van een middeleeuws versterkt kasteel met zijn dubbele muren, zijn donjon, zijn bastions en zijn binnenplaats.

Natuur Elzas Frankrijk

Ballons Vogezen Elzas

Ballons Vogezen

Het Regionaal Natuurpark van de Ballons des Vosges, opgericht in 1989, strekt zich uit over de drie voormalige regio’s Elzas, Franche-Comté en Lotharingen. En daarnaast ook over vier departementen Haut-Rhin, Haute-Saône, Vosges en het Territoire de Belfort. Met zijn 3000 km² is het één van de grootste natuurparken van Frankrijk. Er zijn 14 bergtoppen, waaronder de belangrijkste, de Grand Ballon d’Alsace, op 1424 meter boven de zeespiegel.

Lac du Grand Ballon - Elzas

Lac du Grand Ballon

Het Lac du Ballon, gelegen in de Haut-Rhin, in de stad Lautenbachzell, is een natuurlijk meer aan de Elzasser kant van de Vogezen. Het maakte deel uit van een bebost gletsjerketeldal en werd tegelijkertijd met het nabijgelegen Lauch-meer aangelegd.

Munster Vallei - Elzas

Munster Vallei

Deze rustige vallei in het regionale natuurpark Ballons des Vosges wordt omgeven door heuvels en bergen. Het is echt een prachtige omgeving! Hier stroomt de rivier de Fecht.