Categorieën
Duitsland

Füssen Duitsland

Füssen Duitsland is een stad in de regio Allgäu, in het zuiden van Duitsland. Deze stad ligt aan de grens met Oostenrijk. Veel Nederlanders laten de stad links liggen als zij onderweg zijn naar Oostenrijk. En dat is zonde. Want deze stad is zeker het bezoeken waard. Maar dat zul je wel zien op deze pagina.

Opbouw van Füssen

Opbouw van Füssen

Mis niet het uitzicht op de daken van Füssen vanaf de Franziskanerplatz voor het klooster. Deze daken weerspiegelen de oude orde van landgoederen. Boven het Hoge Kasteel als teken van wereldlijke macht, onder het klooster van St. Mang als het spirituele centrum. Aan de voet van deze gebouwen vind je de huizen van de gewone burgers.

Reichenstrasse - Füssen

Reichenstrasse – Füssen

De Reichenstraße is het hart van Füssen en altijd een bezoek waard. Naast kleine cafés en winkels vind je hier ook beschilderde gevels en een of andere onverwachte verwijzing naar de geschiedenis van de stad. Je hebt altijd het Hoge Kasteel in zicht.

Benediktijns Klooster St Mang - Füssen

Benediktijns Klooster St Mang – Füssen

Het barokke complex van het voormalige benedictijnenklooster St. Mang verheft zich prachtig op de hoge oever van de Lech. Dit klooster behoort tot de selecte groep van “nationaal waardevolle culturele monumenten” , die door de Duitse federale regering zijn uitgeroepen. De geschiedenis gaat terug tot de 8e eeuw, toen Magnus, de beschermheilige van de stad, op deze plek een kloostercel stichtte als missionaris. De architect Johann Jakob Herkomer gaf het kloostercomplex, dat onregelmatig was gegroeid, uiteindelijk een samenhangend gezicht. Tegenwoordig zijn het museum van de stad Füssen, het stadsbestuur en de parochiekerk van St. Mang gehuisvest in het voormalige klooster.

Het museum van de stad Füssen is te ontdekken in het prachtige barokke complex van het voormalige benedictijnenklooster St. Mang. De bezoeker wordt meegenomen in de wereld van de Beierse barok met zijn overweldigende decoratie en vrolijke kleuren. Waardevolle historische luiten en violen zijn een ander aandachtspunt van het museum en herinneren aan Füssen als de bakermat van de Europese luitbouw. De “schatkamer” in het museum is een ander hoogtepunt van de tentoonstelling.

Hoog Kasteel Füssen

Hoog Kasteel

Hoog boven de stad ligt het Hoge Kasteel. Het was ooit de zomerresidentie van de prins-bisschoppen van Augsburg. Tegenwoordig herbergt het de filiaalgalerij van de Beierse staatsschilderkunstcollectie en de stadsgalerij. Het Hoge Kasteel in Füssen is één van de belangrijkste seculiere gebouwen uit de Duitse laatgotische periode en is niet alleen een bezienswaardigheid van binnen. Maar ook op de binnenplaats zijn unieke illusionistische schilderijen te ontdekken.