Categorieën
Duitsland

Hohenschwangau

Hohenschwangau is een kleine regio binnen de grotere regio Allgäu. Hohenschwangau kenmerkt zich door de kastelen. In deze regio staat namelijk het kasteel Neuschwanstein en het kasteel Hohenschwangau. Naast kastelen heeft deze regio nog veel meer te bieden. Dat kun je hier onder allemaal lezen.

Kasteel Neuschwanstein

Kasteel Neuschwanstein

Kasteel Neuschwanstein werd in 1868 gebouwd voor de Beierse koning Ludwig II (1845 – 1886) en werd nooit voltooid. Voor hem was zijn kasteel een monument voor de cultuur en het koningschap van de Middeleeuwen, die hij vereerde en wilde begrijpen. Gebouwd en ingericht in middeleeuwse vormen, maar met de modernste technologie van die tijd, is het het beroemdste kasteel van Duitsland.

Kasteel Hohenschwangau

Kasteel Hohenschwangau

Kasteel Hohenschwangau, kasteel Schwanstein zoals het toen heette, stamt uit de 12e eeuw. Het was tot de 16e eeuw eigendom van de Ridders van Schwangau en veranderde daarna meerdere keren van eigenaar. Het is zwaar beschadigd tijdens de Napoleontische oorlogen.
In 1832 kocht de latere koning Maximiliaan II, de vader van koning Ludwig II het gebouw. Deze koning liet het herbouwen in neogotische stijl onder leiding van Domenico Quaglio. De Beierse koninklijke familie gebruikte het als zomer- en jachtverblijf.

Marienbrücke Hohenschwangau

Marienbrücke Hohenschwangau

De Marienbrücke (ook Pöllatbrücke) in de gemeente Schwangau bij Füssen is een brug over de Pöllat-kloof direct achter en direct zichtbaar vanaf kasteel Neuschwanstein. De brug is vernoemd naar koningin Marie.

Pöllatschlucht Hohenschwangau

Pöllatschlucht

De Pöllat is een bergstroom van ongeveer 10 kilometer lang onder het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein. De Pöllat-kloof was jarenlang gesloten vanwege vallende rotsen en aardverschuivingen. Nu is deze sinds mei 2019 weer open voor voetgangers. De zomerwandelroute langs de Pöllat is bij mooi weer een unieke natuurbelevenis. Deze kloof, naast kasteel Neuschwanstein, kun je makkelijk oversteken via ijzeren loopbruggen. Deze prachtige wandelroute voert door schilderachtige natuur en biedt een fantastisch uitzicht op grote en kleine watervallen en op de Marienbrücke.

Bij regen is de kloof glad en daarom kun je er dan beter niet gaan wandelen. Daarnaast is de kloof in de winter gesloten.

Schwangau

Schwangau

Vakantie aan het meer of toch liever in de bergen? Culturele reis of toch liever gezondheid? Je vindt alles in Schwangau.

Twee koninklijke kastelen, vier meren en een weelde aan bergtoppen liggen praktisch voor de deur. Er is ook een extra portie gezond klimaat en zelfs nieuwkomers zullen beseffen waarom de koeien hier echt een beetje gelukkiger zijn, de mensen wat gemakkelijker glimlachen en zoveel gasten graag terugkomen.

Schwangau ligt in de Ostallgäu aan de Duitse Romantische Strasse, die loopt van Würzburg naar Füssen, op 3 km afstand. En ook aan de voormalige Romeinse weg Via Claudia Augusta, van waaruit nog opgravingen bij het Römerbad am Tegelberg te zien zijn.