Categorieën
Spanje

La Palma

Vulkanisch zand, baaien omgeven door kliffen en uitzonderlijke natuurlijke landschappen. Dit is het eiland La Palma. La Palma is een idyllische plek met tal van ecologische schatten. Het kwam op de shortlist voor het EDEN-programma (European Destinations of Excellence) van de Europese Commissie. Hierdoor kreeg het eiland erkenning voor haar inzet voor duurzaam toerisme.

Vulkanisch Landschap - La Palma
Vulkanisch Landschap – La Palma

Isla Bonita | La Palma

La Palma, ook wel bekend als de ‘isla bonita’ (prachtig eiland), is het groenste eiland van de Canarische eilandengroep. Je vindt er weelderige bossen tot steile kliffen en stranden van zwart zand. Bezoekers vinden het eiland eindeloos verrassend vanwege zijn ecologische schatten en uitzonderlijke landschappen. UNESCO heeft het eiland uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Omdat het tal van beschermde natuurgebieden herbergt, waaronder het Caldera de Taburiente Nationaal Park in het binnenland. De vulkanische lava, die tot in de zee stroomt, heeft een lage, rotsachtige kustlijn gecreëerd met kleine baaien die verscholen liggen tussen steile kliffen.

Verder zijn er slechts een paar kilometer landinwaarts hoge bergketens, zoals de Roque de los Muchachos. Ook is er een wereldreferentie voor astrofysica, dankzij het moderne observatorium dat één van de meest geavanceerde en spectaculaire telescopen ter wereld heeft.


Met jaartemperaturen tussen de 16 en 21 graden Celsius, heeft La Palma talrijke interessante monumenten en archeologische vindplaatsen. Ook heeft het eiland een groot aantal heiligdommen, kerken en musea – hoewel misschien wel de meest opvallende historische eigenschap de stad Santa Cruz de la Palma is.

Enkele van de meest diepgewortelde tradities zijn het vermelden waard, waaronder ‘Los Indianos’ tijdens carnaval. Daarnaast om de vijf jaar, de vijfjaarlijkse festiviteiten die bekend staan ​​als de afdaling van de Maagd van Las Nieves. In de eerste twee weken van juli zijn de festiviteiten van de Semana Grande en de Semana Chica een kans om te genieten van een reeks grote evenementen en optredens. Een bijzonder hoogtepunt is de Dans van de Dwergen.


Handgemaakt textiel, sigaren, snoep en traditioneel gemaakte kazen zijn slechts enkele van de grote verscheidenheid aan artikelen die op het eiland worden aangeboden.