Categorieën
Duitsland

Lindau Duitsland

Lindau Duitsland is een mooi stadje aan het Bodenmeer. Het ligt helemaal in het zuiden van Duitsland, dichtbij de grens met Oostenrijk en Zwitserland in de regio Allgäu. In Lindau Duitsland hangt een heerlijke sfeer. Eerst rustig rondwandelen en de mooie gebouwen bekijken en daarna heerlijk op een terras aan het Bodenmeer zitten.

Lindau Duitsland - Straat oude centrum

Zomaar een straatje

Gebouwen met eeuwenoude gevels, steegjes vol verhalen.. Parken om te vertoeven, villastraten om door te flaneren… Beschutte baaien met indrukwekkende uitzichten, pleintjes met een levendige sfeer… Dit en nog veel meer ontdek je in Lindau.

Het eiland aan de oostelijke oever van het Bodenmeer is ongeveer 70 hectare groot en is daarmee het op een na grootste eiland in de “Zwabische Zee”. Met zijn kronkelende straatjes en middeleeuwse gebouwen heeft de oude stad een heel bijzondere charme waarvan veel mensen denken dat het mediterraan is. De Beierse leeuw en de zuidelijkste vuurtoren van Duitsland verwelkomen al sinds de 19e eeuw bezoekers in de haven.

Maar Lindau is niet alleen een eilandstad, maar ook een tuinstad. Zelfs op het eiland, met zijn beperkte ruimte en compacte, historische gebouwen, zijn er parken zoals de Stadtgarten en andere groene retraites, waarvan sommige een prachtig uitzicht over het Bodenmeer bieden. Het vasteland van Lindau biedt nog meer en verwelkomt u met uitgestrekte kustgebieden en aantrekkelijke, historische parken.

Overigens betekent de naam “Lindau” “eiland waarop lindebomen groeien” en is gedocumenteerd sinds 882. Het stadswapen en het zegel, daterend uit de 13e eeuw, tonen een lindeboom of een lindeblad en herinneren aan de lange geschiedenis van Lindau.

Lindau Duitsland - Stadshuis

Lindau Duitsland – Stadshuis

Het oude stadhuis met zijn kleurrijke gevel werd gebouwd in 1422. Het werk aan het indrukwekkende gebouw duurde 14 jaar en beleefde enkele decennia later zijn eerste grote historische moment. Maximiliaan I riep in 1496 de Reichstag bijeen in de raadzaal met houten lambrisering. Het kleine eilandstadje had nooit durven dromen dat de Reichstag naar Lindau zou komen! De geschilderde buitengevel van het stadhuis vertelt over de Reichstag en nog veel meer. Ook de historische interieurs, die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn, getuigen hiervan.

Onze Lieve Vrouwe Kerk

Onze Lieve Vrouw Kerk

De gevel lijkt eenvoudig, maar zowel het interieur als de geschiedenis zijn kleurrijk en veelzijdig. De Onze-Lieve-Vrouweminster is in veel opzichten een fascinerend gebouw. De katholieke stadsparochiekerk ligt direct tegenover de protestantse kerk van St. Stephan en het luide gerinkel is tot ver op het eiland te horen. Iedereen die in de buurt van de markt is, kan het bijna niet laten om even stil te staan ​​en omhoog te kijken als de klokken luiden. Dan worden in enkele minuten veel heldere geluiden één zwaar, overweldigend geluid.

Naast deze kerk zijn er nog andere mooie kerken te bezichtigen, zoals de Sint Peters Kerk en de St. Stephan Kerk.

Lindau Duitsland - Gebouw
Beierse Leeuw & Vuurtoren

Haveningang Lindau Duitsland

De meest bekende bezienswaardigheid in Lindau en van het hele Bodenmeer is de haveningang van Lindau. Het ensemble van de Beierse leeuw en de vuurtoren, dat ontelbare keren is gefotografeerd, is het herkenningspunt van de stad.

Komend van de landzijde troont links het imposante, zes meter hoge leeuwenbeeld van zandsteen met uitzicht op de Bregenzer Ufer.

Rechts staat de nieuwe vuurtoren, waarin 139 treden leiden naar een hoogte van 33 meter. De beklimming wordt beloond met een adembenemend uitzicht rondom over de eilandstad, het Bodenmeer en de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen.