Categorieën
Peru

Machu Picchu

Reizen naar Machu Picchu is een kans om uit de eerste hand de magie van het Inca’s heiligdom te ervaren. De 15e-eeuwse citadel heeft veel van zijn unieke architectuur behouden en is nog steeds een van de beroemdste bestemmingen ter wereld. Gelegen op 2200 meter boven zeeniveau, bood het de koninklijke Inca familie een plek om uit te rusten en te ontspannen van het drukke leven in Cusco (meer dan 11.000 meter boven zeeniveau). De reis werd meestal voltooid via de beroemde Inca Trail die ongeveer 4 dagen duurde vanuit Cusco. Ga met ons mee op één van onze vele opties om de ruïnes te verkennen of om de Inca Trail te wandelen tijdens je bezoek aan Peru.

De Ruïnes van Machu Picchu
De Ruïnes van Machu Picchu

Wat betekent “Machu Picchu”?


Machu Picchu (zoals de meeste Quechua-namen van steden en verschillende plaatsen in de regio) is een samengesteld woord dat afkomstig is van machu = oud of oud, en picchu = piek of berg; daarom wordt Machu Picchu vertaald als “Oude Berg”. De beroemde berg die vooraan te zien is, en die in de meeste klassieke opvattingen van de site voorkomt, wordt Huaynapicchu (jonge berg) genoemd. Helaas zijn de oorspronkelijke namen van de genoemde sectoren verloren gegaan, Machu Picchu, Huaynapicchu en enkele andere eigennamen die tegenwoordig worden gebruikt, zijn eigentijdse namen; waarschijnlijk toegeschreven door boeren die in de regio woonden vóór Binghams aankomst. Volgens studies over documenten uit de zestiende eeuw zou de oorspronkelijke naam van het hele gebied echter “Picchu” kunnen zijn.

Locatie van Machu Picchu


Tegenwoordig is het een historisch nationaal heiligdom, beschermd door de Peruaanse regering door middel van wet nr. 001.81.AA van 1981, die probeert de geologische formaties en archeologische overblijfselen binnen het heiligdom te behouden, naast het beschermen van de flora, fauna en de schoonheid van het landschap. Het hele park heeft een uitbreiding van 32.592 Has .; dat is 80.535 acres (325,92 km²; 125,83 mijl²). Machu Picchu (de Inkan-stad) bevindt zich op kilometer 112 (70ste mijl) van de Qosqo-Quillabamba-spoorweg; het treinstation staat bekend als “Puente Ruinas” en ligt op een hoogte van 2000 meter (6560 ft.). Vanaf dat station zijn er bussen om naar de beroemdste archeologische vindplaats van Zuid-Amerika te komen die wordt gevonden op een gemiddelde hoogte van 2450 meter (8038 ft.), En op 13 ° 09’23 ”van Zuid-Latitude en 72 ° 32 ‘ 34 ”van westerlengte.

Het Machu Picchu Historic National Sanctuary is gevonden boven een groot granieten orogene structuur, gedoopt door Dr. Isaiah Bowman als de ‘Vilcapampa Batholith’, dat zich uitstrekt over ongeveer 400 km² (154 mijl²). Zijn formatie behoort op de schaal van de geologische tijd tot het Paleozoïcum of Inferieur Primair en kan een geschatte leeftijd hebben van 250 miljoen jaar. Het witgrijze graniet van de Vilcapampa Batholith is een opdringerig stollingsgesteente (magma koelde in grote diepten af ​​in de aarde); het is voornamelijk samengesteld uit gemiddeld 60% veldspaat, 30% kwarts en 10% mica. Dat graniet heeft een verweven equigranulaire textuur en bezit een hardheid van 6 ° tot 7 ° op de MOHS-schaal met een weerstand van 1200 Kg / cm². Evenzo zijn er in deze regio enkele andere rotsen die overeenkomen met het Inferieure Paleozoïcum; zoals leisteen, kwartsiet en metamorfe conglomeraties die een leeftijd kunnen hebben van 350 tot 450 miljoen jaar.

De Ruïnes van Machu Picchu (2)
De Ruïnes van Machu Picchu (2)

Machu Picchu Weer


Het klimaat in die sector heeft ook enkele kenmerken die in de hele regio voorkomen; er worden dus slechts twee goed gedefinieerde seizoenen onderscheiden: het regenseizoen tussen september en april en het droge seizoen van mei tot augustus. Desalniettemin wordt Machu Picchu gevonden bij het begin van de Cusquenian Amazone Jungle, dus de kans op regen of buien is op elk moment van het jaar aanwezig. Op de heetste dagen is het zelfs mogelijk om ongeveer 26 ° Celsius te halen, terwijl dat in de koudste vroege ochtenden in juni en juli de temperatuur kan dalen tot -2 ° C; de gemiddelde jaartemperatuur is 16 graden Celsius. Jaarlijks regent het gemiddeld vanaf 1571 millimeter tot 2381 millimeter (93 in.). Het is duidelijk dat de maandelijkse relatieve vochtigheid in directe relatie staat met regen, dus de gemiddelde luchtvochtigheid is van 77% tijdens de droge maanden tot 91% in de regenmaanden.

Bevolking


Volgens de gebouwen die in de stad Inkan zijn gevonden, wordt de bevolking tijdens het hoogtepunt geschat op ongeveer 1000 mensen. Volgens de mummies die door de Bingham-expeditie werden gevonden, bestond ongeveer 80% van de Machu Picchu-bevolking uit vrouwen; dat is de sterke steun om te beweren dat hier een belangrijke “Aqllawasi” (Huis van uitverkoren vrouwen) bestond, gekozen uit de mooiste en meest deugdzame, ze werden beschouwd als de vrouwen van de zon. Veel moderne geleerden suggereren dat een groot deel van hen ook de vrouwen van de Inka waren, aangezien hij de zoon van de zon was; daarom een ​​levende god. Zo woonden de Inka in zijn eigendom, samen met zijn vrouwen. Het was normaal dat de Inka honderden concubines hadden, en onze geschiedenis zegt bijvoorbeeld dat Huayna Qhapaq, de vader van Waskar en Atawallpa, meer dan 400 kinderen had. Niettemin moet zijn belangrijkste vrouw een zus van hem zijn geweest; alleen op die manier konden ze het “zonnebloed” houden dat ze zogenaamd hadden. De troonopvolger moest een zoon zijn van de Inka en zijn zus.

Tegenwoordig zijn de redenen die hebben geleid tot de ontvolking van de Inkan-stad onbekend; hoewel er enkele hypothetische redenen worden geschetst die in een logisch kader liggen. Er wordt aangenomen dat er ooit een zeer ernstige epidemie was die leidde tot het verlaten van de stad, gebouwd in een vochtige zone met een overvloed aan verschillende insecten. Zelfs tot in de eerste decennia van deze eeuw werden in dit gebied regelmatig verschillende epidemieën gerapporteerd, vooral malaria; tegenwoordig worden er verschillende chemische producten gebruikt om het milieu te ontsmetten, dus werden de sanitaire omstandigheden gewijzigd. Een andere mogelijkheid suggereert dat het moest worden verlaten en gesloten na de dood van de soeverein die de stad bouwde en gebruikte. Een andere hypothetische reden geeft aan dat zodra de Antis (naam van het “Andes” -gebergte komt van “Antis” = oerwoudstammen die in het Amazonewoud leven), de ergste vijanden van de Inka’s op deze plek arriveerden waar ze een enorme slachting uitvoerden; de stad werd daarna verlaten. Wat duidelijk is, is dat de Inca-stad zelfs tot de eerste jaren van de twintigste eeuw gesloten, verlaten en vergeten was.

Vertaald van bron: Machu Picchu Tours