Categorieën
Andorra

Madriu-Claror-Perafita Vallei

Madriu-Claror-Perafita Vallei is een schitterend landschap met unieke bloemsoorten, hoge rotsen en gletsjers.

Vakantie Andorra | Busreizen Andorra | Campings Andorra

Madriu-Claror-Perafita Vallei staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is niet normaal dat men een grote vallei in zijn geheel beschermd. Dit is alleen het geval in de Pyreneeën.

Deze vallei ligt in het zuidoosten van Andorra en heeft een oppervlakte van 4.247 hectare. Het valt samen met het stroomgebied van de rivier de Madriu. De rivier beslaat ongeveer 10% van de oppervlakte van Andorra. En is verdeeld over de parochies Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria en Escaldes-Engordany.

Rondom deze ruimte is een perifeer beschermingsgebied afgebakend van 4.092 hectare. De totale oppervlakte van het beschermde gebied is ongeveer één vijfde deel van geheel Andorra.

Ongeveer 99% van de oppervlakte van de Madriu-Perafita-Claror-vallei is gemeenschappelijk bezit. De overige 1% is van een dertigtal particuliere eigenaren. Deze één procent en beslaat iets meer dan 42 hectare grond. En vind je op onderaan de vallei, in de parochie Escaldes-Engordany.

Hoogste punt: 2.905 m, Portelleta-piek
Laagste punt: 1.056m, Pont de la Tosca

Bezoekers van de vallei kunnen tijdens hun bezoek genieten van een groot aantal toppen. En er zijn meer dan dertig meren. Het op een na grootste meer van het land, het Illa-meer, vind je in het gebied. Daarnaast is meer dan 70% van de faunasoorten in Andorra hier te vinden.

Madriu-Perafita-Claror Vallei

EL PORTAL DE LA VALL in de Madriu-Claror-Perafita Vallei

Op 19 januari 2015 is de “Portal de la Vall” opgericht. Dit is het bezoekerscentrum van de Madriu-Claror-Perafita Vallei. Het adres van het bezoekerscentrum is c / Prat de la Creu 74-76. En bevindt zich op de begane grond. Hier kun je jezelf ook inschrijven voor de verschillende workshops.

Als u een souvenir wilt kopen, is er ook een breed scala aan merchandising te koop.

Wandelen in de vallei

Voor mensen die van wandelen houden is de vallei zeer de moeite waard. Er zijn tien geplande wandelroutes. De wandelroutes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. Je vindt er makkelijke wandelroutes, maar ook zeer zware wandelroutes. De Madriu-Claror-Perafita Vallei is daarom aantrekkelijk voor iedere wandelaar.