Categorieën
Bulgarije

Nationaal Park Pirin

Nationaal Park Pirin behoort tot de mooiste bestemmingen van Bulgarije. Een hele geschikte manier om van dit land en haar natuurschoon te genieten is door een camper in Bulgarije te huren.

Het grootse natuurgebied ligt in het zuidwesten van Bulgarije. Het gebied is ongeveer vierhonderdvier vierkante kilometer groot. De hoogte van de bergen varieert van duizend meter tot negenentwintighonderd meter hoog. Het is een kalkstenen landschap en je vindt er pijnboombossen, meren, holen en watervallen. Kortom alle ingrediënten om er een schitterende wandeling te maken.

De hoogste berg is de Vihren. Naar de top van deze berg kun je wandelen. Het pad naar de top is gemarkeerd. Het is een klim van ongeveer twee en een half uur als je de borden naar de Vihren berghut volgt. De meest makkelijke manier om naar de top te wandelen is vanaf het Vihren chalet. Dit is een chalet voor mensen die in de problemen zijn geraakt en niet verder kunnen. Het Adres: Пирин планина, 2770 Bansko, Bulgarije.

Bansko in Nationaal Park Pirin

Bansko is met name bekend vanwege het skigebied. Het is met negenenveertig kilometer aan pistes geen groot skigebied. Maar met vijfentwintig kilometer aan rode pistes en vier aan zwarte, ook interessant voor de gevorderde wintersporter. Dus, als je niet zo diep in de buidel wilt tasten en naar een overzichtelijk skigebied wilt, dan is het zeker een goed alternatief voor de Alpen.

In de zomer kun je hier schitterende wandelingen maken met mooie vergezichten. Op het moment van schrijven zijn er al meer dan honderd wandelroutes uitgezet. Degene die geen bergkuiten heeft, kan met de gondel naar boven. En van daaruit mooie wandeltochten maken.

Vanuit Bansko kun je heel makkelijk het nationaal park Pirin bezoeken. Met de auto is alleen het noordelijke deel van het park te bereiken. Als je met de auto niet verder kunt, dan zul je moeten wandelen. Maar dat is geen nadeel. Want je kunt hier mooie wandelingen maken naar bijvoorbeeld de Baikousheva Mura den. Deze boom schijnt meer dan dertienhonderd jaar oud te zijn.