Categorieën
Duitsland

Noordrijn Westfalen

Noordrijn Westfalen is een deelstaat van Duitsland met veel variatie aan steden en natuurgebieden. Daarnaast het een deelstaat die grenst aan Nederland. Dus je hoeft niet ver te reizen.

ACSI Campings Noordrijn Westfalen | ANWB Campings Noordrijn Westfalen
Natuurhuisje Noordrijn Westfalen | Vakanstiehuizen Noordrijn Westfalen

Nationale- en Natuurparken Noordrijn Westfalen

Natuurpark Sauerland-Rothaargebergte

Natuurpark Sauerland-Rothaargebergte

Het natuurpark Sauerland Rothaargebirge is in 2015 opgericht. Op 3.827 km² verenigt het prachtige natuurgebieden met culturele en industriële monumenten die getuigen van één van de oudste industriële regio’s van Europa. Of het nu gaat om een ​​wandeling met een ranger of met kinderen, een ontspannen fietstocht op de meren, een bezoek aan de imposante bizon of een fascinerende rondleiding onder de grond, dat alles heeft natuurpark Sauerland Rothaargebirge te bieden.

Natuurpark Schwalm-Nette

Natuurpark Schwalm-Nette

Het schilderachtige recreatiegebied van het natuurpark strekt zich uit langs de Duits-Nederlandse grens. Op 435 km² tussen Wachtendonk, Mönchengladbach en Wassenberg bevinden zich belangrijke leefgebieden voor zeldzame dieren en planten zoals de geitenmelker en de grijze heide. Natuur en bedrijvigheid kunnen hier perfect gecombineerd worden.

Natuurpark Teutoburgerwoud

Natuurpark Teutoburgerwoud Noordrijn Westfalen

Het natuurpark Teutoburger Woud / Eggegebirge ligt tussen Bielefeld en het Diemeltal in het noordoosten van Noordrijn-Westfalen. Met veel gevarieerde en uitgestrekte bospaden en landschapsgebieden is het natuurpark de ideale plek om op ontdekkingstocht te gaan en je gedachten de vrije loop te laten. Indrukwekkende landschappen met talrijke culturele en historische bijzonderheden. Wij nodigen u uit om het rustgevende middelgebergte in het natuurpark met natuurschatten zoals de Externsteine ​​of de Desenbergvulkaan te ontdekken en ervan te genieten!

Natuurpark Zevengebergte

Natuurpark Zevengebergte Noordrijn Westfalen

Het natuurpark Siebengebirge strekt zich uit langs de Rijn van Bad Honnef via Königswinter tot Bonn en omvat de natuurreservaten Siebengebirge en Ennert en unieke cultuurlandschappen in het noordoosten, die ideaal zijn om te wandelen en te fietsen.

Nationaal Park Eifel - Noordrijn Westfalen

Nationaal Park Eifel Noordrijn Westfalen

Op goed gemarkeerde paden beleeft u de belevenisregio Nationaal Park Eifel van dichtbij: wandel ontspannen door bloeiende narcissenweiden en machtige beukenbossen, langs ruisende rivieren en glinsterende meren, ontdek bizarre rode zandsteenrotsen en wild romantische dalen, laat de uitgestrekte graslanden en ruisende loofbossen op je inwerken.

Natuurpark Bergische Land - Noordrijn Westfalen

Natuurpark Bergische Land Noordrijn Westfalen

Het waardevolle natuur- en cultuurlandschap, het gezonde klimaat en de culturele en biologische diversiteit maken het natuurpark Bergisches Land tot een leef- en avonturenruimte van unieke kwaliteit. Het gebied strekt zich uit van Keulen tot het Sauerland en van de Wupper tot aan de Sieg.

Natuurpark Hoge Venen - Noordrijn Westfalen

Natuurpark Hoge Venen

De uitlopers van de Eifel liggen als een brede boog om het noorden van het Duits-Belgische natuurpark Hohes Venn – Eifel. De westelijke helft van deze boog wordt ook wel het Vennvorland genoemd en maakt deel uit van het natuurpark. Zacht glooiende heuvels en brede groene gebieden met melkvee geven de uitlopers van de Venn een lieflijk karakter en zijn ideaal om te fietsen.

Natuurpark Hohe Mark - Noordrijn Westfalen

Natuurpark Hohe Mark

Het natuurpark Hohe Mark in Noordrijn Westfalen ligt direct op het raakvlak tussen Münsterland, de Nederrijn en het Ruhrgebied.
Het is een klein heuvelland uit de ijstijd, gemaakt van zandsteen. Deze beboste bergrug vormt één van de grootste aaneengesloten bosgebieden ten noorden van het Ruhrgebied en is, op enkele kleinere boerengemeenschappen na, vrijwel onbewoond.

Natuurpark Rijnland - Noordrijn Westfalen

Natuurpark Rijnland

Het landschap in het natuurpark Rijnland is divers. Negen verschillende natuurlandschappen nodigen uit om ontdekt te worden. Elk van hen heeft zijn eigen speciale charme en biedt verschillende mogelijkheden voor ontspanning.

Steden Noordrijn Westfalen

Aken - Noordrijn Westfalen

Aken – Noordrijn Westfalen

Sommigen zeggen dat wat Aken bijzonder maakt, is de ligging op het drielandenpunt van Duitsland, Nederland en België. Anderen denken dat het de prachtige oude binnenstad of de Dom van Aken is, die veel bezoekers naar de stad trekt. Ontdek zelf wat de meest westelijke stad van Duitsland zo bijzonder maakt.

Bonn

Bonn – Noordrijn Westfalen

Naast de talrijke musea biedt Bonn een schat aan andere bezienswaardigheden die de geschiedenis van de meer dan 2000 jaar oude stad tot leven brengen.

Dortmund

Dortmund

Dortmund biedt in elk seizoen een verscheidenheid aan ervaringen. Of de zon nu schijnt of het regent, of je nu in de stemming bent voor cultuur of natuur, een disco of een museum bezoekt – niemand in Dortmund zal zich vervelen.

Düsseldorf

Düsseldorf

Sluit de avond af aan de Rijn, juich de menigte toe in het voetbalstadion of ga winkelen op de Kö. Dit is allemaal mogelijk in Düsseldorf. Maak je eigen foto van de hoofdstad van de staat. Laat je inspireren door de bezienswaardigheden of volg één van de tours.

Keulen

Keulen

De Dom van Keulen is het herkenningspunt van Keulen, van veraf zichtbaar, en het centrum van de stad. Na de Ulm Minster is de Dom van Keulen de tweede hoogste kerk van Duitsland en de derde hoogste kerk ter wereld.

Mönchengladbach

Mönchengladbach

Mönchengladbach is een lieve en leefbare stad en met ca. 270.000 inwoners één van de grootste steden aan de linker Nederrijn. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door een aantrekkelijke combinatie van stedelijke flair en landelijke charme. Niet voor niets wordt de stad, met zijn talrijke parken en bossen, ook wel de “grote stad in het groen” genoemd!

Münster

Münster

Münster heeft meer te bieden dan een aantrekkelijk stadscentrum. Rondom de binnenstad zijn er grote en kleine wijken met elk hun eigen identiteit. Zes stadsdelen zijn onderverdeeld in in totaal 45 stadsdelen.

Wuppertal

Wuppertal

Wuppertal wordt gewaardeerd om zijn centrale ligging, als locatie voor levendige handel, innovatieve industrie en hoge cultuur zoals het beeldenpark van Tony Cragg, het Von-der-Heydt-Museum of de Wuppertaler Bühnen. Wuppertal is geliefd vanwege de familiale sfeer op stadsfestivals of in trendy wijken zoals het Luisenviertel, vanwege de grote inzet en de creativiteit en solidariteit van zijn burgers.

Historische Stad- en Dorpskernen Noordrijn Westfalen

Freudenberg

Freudenberg

Freudenberg heeft een zeer oude binnenstad. Deze oude binnenstad staat vol met vakwerkhuizen. je ziet het al aan de foto hierboven. het is echt een oud idyllisch middeleeuws stadje in Noordrijn Westfalen. Meer dan het bezoeken waard.

Hattingen

Hattingen

Het is de oude binnenstad van het Ruhrgebied: Hattingen. Met zijn historische, pittoreske oude binnenstad, het romantische Ruhrdal, zijn drie kastelen en het groene heuvelland staat de parel aan het Ruhrgebied voor de beste kwaliteit van leven.

Lemgo - noordrijn westfalen

Lemgo – Noordrijn Westfalen

Al in de tijd van de Hanze was Lemgo een levendige stad. Dat Lemgo dit tot op de dag van vandaag bewaard heeft, ervaar je op woensdag en zaterdag op de Lemgo weekmarkt, die de marktplaats verlevendigt met zijn aantrekkingskracht.

Monschau

Monschau

De stad begon rond 1195 vanaf het gelijknamige kasteel op een uitloper boven de Roer. Het wordt voor het eerst genoemd in 1198 als Mons Ioci, vervolgens in 1217 als Munioie en in 1226 als Monjoje. De naam is een typische kasteelnaam uit het gebied van de kruistochten. Walram von Limburg-Monschau, de eerste kasteelheer en later hertog van Limburg, was in 1197 een kruisvaarder in het Heilige Land.

Soest

Soest – Noordrijn Westfalen

Ten tijde van de Hanze was de “geheime hoofdstad van Westfalen” één van de belangrijkste steden in Noordrijn Westfalen. Dit is vandaag de dag nog steeds te zien in veel imposante gebouwen. Bijvoorbeeld bij de kerken, waarvan het silhouet bezoekers van ver verwelkomt, maar ook bij oude patriciërshuizen en de rijk versierde vakwerkgevels in de oude binnenstad van Soest.

Xanten - noordrijn westfalen

Xanten

In het LVR Archeologisch Park met het “RömerMuseum” komt het Romeinse verleden weer tot leven. De moeite waard om te bekijken in het centrum van het historische stadscentrum zijn de Dom St. Viktor met de “Stiftsimmunität”, het “StiftsMuseum” en het Siegfried Museum. Cultuur, ontspanning en sport, vooral fietsen en alle soorten van watersport kun je beoefenen. Xanten is een luchtkuuroord.