Categorieën
Thailand

Phra Nang Beach

Phra Nang Beach is omgeven door prachtige kalkstenen kliffen en ligt op het meest zuidelijke puntje van het schiereiland Railay, net ten zuiden van West Railay. Het is één van de mooiste bestemmingen van Thailand.

Van de vier stranden op dit schiereiland kun je dit strand het beste omschrijven als een strand met kalm, schoon water. De kalkstenen kliffen die boven het strand uittorenen, bieden schaduw tegen de hete zon.

Vanaf het strand heeft u een prachtig uitzicht over de zeer populaire Poda-, Chicken- en Tub-eilanden die in de verte liggen. Dichter bij de kust ligt een klein eiland genaamd “Happy Island” waar u bij eb naartoe kunt lopen en waar u goed kunt snorkelen.

Aan de zuidkant van het strand is een hoge kalkstenen klif met de beroemde prinsesgrot, ook bekend als Tham Phra Nang Nok of buitengrot waarvan wordt gezegd dat het de thuisbasis is van een mythische zeeprinses.

Voor degenen die zin hebben in een wandeling, is binnen de klif een verborgen lagune genaamd Sa Phra Nang of Holy Princess Pool die kan worden bereikt door een pad te volgen naar de zijkant van de berg. De klim is een beetje uitdagend, maar dat maakt het zo leuk.

Phra Nang is ook bekend en wordt op sommige kaarten weergegeven als Princess Cave Beach of Phranang Cave Beach; al deze verschillende namen kunnen enigszins verwarrend zijn !!!

Activiteiten op Phra Nang Beach

Veel mensen bezoeken Phra Nang als onderdeel van een dagtrip vanaf een van de andere stranden, aangezien het de eerste stop is op de Krabi 4-eilandtour.

Andere avontuurlijke activiteiten bij Phra Nang zijn onder meer rotsklimmen, wandelen, snorkelen en kajakken op zee. Terwijl andere bezoekers gewoon komen om de dag door te brengen met luieren op het strand of om het prachtige landschap in dit prachtige deel van de provincie Krabi te verkennen en te bewonderen.

Strandresorts in Phra Nang

De enige accommodatie die u op Phra Nang Beach vindt, is het luxe vijfsterren Rayavadee Hotel. Alleen al de locatie van dit hotel is fantastisch, een ideale plek voor een romantisch uitje of een trouwlocatie.

Tips voor het strand van Phra Nang

Houd terwijl u op het strand bent uw ogen open voor de sandwichboten die ’s ochtends aan de noordkant van het strand aankomen.

De dames aan boord van de langstaartboten verkopen vers gemaakte sandwiches, mooie BBQ-maïs en fruitshakes, al het eten wordt vers gemaakt en is relatief goedkoop.

De beste tijd om naar het strand te gaan is voor de lunch, aangezien het ’s middags drukker lijkt te worden, hoewel het gemakkelijk is om hier de hele dag door te brengen.

Hoe kom je er?

Vanuit Ao Nang kunnen longtailboten u rechtstreeks naar het strand van Phra Nang brengen. De boottocht duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Als u in West Railay aankomt, moet u over het schiereiland naar East Railay lopen en dan het pad langs het strand en rond de voet van de klif naar het Rayavadee Resort volgen totdat u het strand van Phra Nang bereikt.

Als je al op een van de naburige Railay-stranden verblijft, volg dan het pad van East Railay naar Phra Nang.

Longtailboten Van Ao Nang naar Tonsai, West Railay of Phra Nang Stranden kosten 100 baht per persoon of 200 baht retour.

Dit gebied is ongetwijfeld een van de beste attracties in Krabi.

Vertaald van bron: phuket-travel-secrets.com

Adres: Phra nang Cave Beach, Changwat Krabi, Thailand