Categorieën
Marokko

Route van de duizend kasbah’s

De route van de duizend kasbah’s is één van de mooiste routes van Marokko. Als je in Marokko op vakantie gaat, dan is deze route echt een must. Je begint in de stad Marrakesh. Vanuit deze stad rijd je naar Aït Bin Haddou. Daarna ga je naar Ouarzazate, Zagora. En verder rijd je langs de woestijn naar Merzouga. Vervolgens via Djebel Sahro naar de Dades vallei. En daarna vanuit de Dades vallei ga je weer terug naar Marrakesh via Aït Bin Haddou.

Ait Bin Haddou - Route van de duizend kasbah’s
Ait Bin Haddou
Ait Bin Haddou (2)
Ait Bin Haddou (3)
Ait Bin Haddou (3)

Aït Bin Haddou, route van de duizend kasbah’s

De kasba van Aït Bin Haddou is één van de meest bekende kasba’s. Deze kasba is namelijk te zien in Gladiator en Game of Thrones. En ligt in de uitlopers van het Atlasgebergte. De kasba is gebouwd van leem. Ook is de kasbah deels tegen een heuvel aan gebouwd. Binnenin de kasba vind je erg veel smalle steegjes.

Ouarzazate, route van de duizend kasbah’s

Ouarzazate is een stad in het zuiden van Marokko. En deze stad heeft ongeveer 71.000 inwoners op het moment van schrijven. Dus ook naar onze maatstaven een stad. In deze stad vind je de wereldberoemde Atlas filmstudio’s. Een bezoekje meer dan waard.

Zagora, route van de duizend kasbah’s

Zagora is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Je vind de stad in het oostelijk deel van de Draa-vallei. Deze stad heeft ongeveer 40.000 inwoners op het moment van schrijven. Maar ooit was de stad de toegangspoort naar de Sahara.

Tamegroute

In Tamegroute vind je enorme zandduinen. In mijn ogen ziet het er uit als een woestijn. Prachtig om te zien. Het plaatsje ligt iets ten oosten vanaf Zagora.

Merzouga

Deze plaats ligt aan de rand van een groot woestijnduingebied. En het duingebied heet Erg Chebbi. Sommige duintoppen zijn meer dan honderdvijftig meter hoog. Ook vind je hier dadelpalmen. De inwoners leven hier bijvoorbeeld voornamelijk van de landbouw. Al is het erg moeilijk om de grond van water te voorzien.

Djebel Sahro

Djebel Sahro is een bergketen op de route van de duizend kasbah’s. ook een erg mooie set bergen.

Dades Vallei

De Dades vallei is echt een schitterende vallei. Vooral vind je er erg mooi bergpassen en een heel apart woestijnlandschap. Ook kun je er rode rotsen bewonderen. Deze wisselen de heftige ravijnen af. Het is een heel erg ruige vallei. Maar je kunt er wel heerlijk wandelen langs de rivier de Dadès.