Categorieën
Frankrijk

Wandelroute Crêt de la Neige

Crêt de la Neige is de hoogste top van de Haut Jura. De berg is 1720 meter hoog. Bovenop de top van de berg heb je een schitterend uitzicht op de Alpen met de Mont Blanc. De top van de berg is bedekt met rotsachtig terrein. Dit is afwijkend van de meeste andere toppen, die namelijk bedekt zijn met gras.

Rondwandeling Afstand: 11 km | Duur: 5 uur | Moeilijkheid: zwaar | Stijging: 967 meter | Startpunt: Op de D991 van Lélex naar Chézery-Forens. Het is een zandpad aan de rand van de weg. Je moet goed zoeken. | Parkeren: op hetzelfde punt.

Crêt de la Neige

Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien is de Crêt de la Neige de moeite waard om een sportieve wandeling naartoe te ondernemen. De bergtop ligt in de Hoge Jura, de regio Auvergne en het departement Ain. Vanwege de hoogte kan er in de zomer ook sneeuw liggen. Vandaar de naam van de bergtop. In het Nederlands heet deze bergtop de sneeuwrug.

Boven op de top heb je een schitterend panorama. Je kunt bij mooi weer vanaf het meer van Genève tot aan de Mont-Blanc zien. Je kunt vanaf de top ook naar een andere mooie top wandelen, namelijk de Reculet. Sommige wandelaars vinden de top van de Reculet mooier. Maar goed, dat is een persoonlijke mening. Beide toppen zijn in ieder geval de moeite waard. Er staan genoeg wegwijzers voor het geval je van de oorspronkelijke route af zou willen wijken.

Als je van natuur houdt, dan is dit echt een route die je moet bewandelen. Gelukkig is de Hoge Jura nog niet een heel bekende regio bij Nederlandse toeristen. Dus tijdens je wandeling zul je niet overdonderd worden door alle Nederlanders. Het is een route die je kunt wandelen, zonder dat je al teveel andere mensen tegenkomt.