Categorieën
Australië

Whitehaven Beach @ Hamilton Island

Met zijn warme, turkoois getinte water en zacht, onberispelijk wit zand, is Whitehaven Beach gewoon de hemel op aarde.

Het strand in het hart van het Great Barrier Reef, is een van de meest ongerepte en mooiste stranden ter wereld. In 2013 werd het door de TripAdvisor Travellers ’Choice Beaches Awards uitgeroepen tot het ‘nummer één strand van Australië ’.

In 2017 werd Whitehaven Beach beoordeeld als het # 1 strand in de Stille Zuidzee in de TripAdvisor Travellers ‘Choice Awards.

Hamilton Island
Hamilton Island

Wat je geweldig zult vinden aan Whitehaven Beach:

De pure, ongerepte omgeving is echt geweldig. Het strand wordt beschermd door het Whitsunday Islands National Park en ligt in het hart van het Great Barrier Reef. Het is uitgeroepen tot ’s werelds beste milieuvriendelijke strand en het schoonste strand van Queensland.

Het is een gemakkelijke reis vanaf Hamilton Island. Het strand ligt op slechts dertig minuten varen met een hogesnelheidscatamaran, en Hamilton Island biedt verschillende dagtochten naar het strand. U kunt het strand verkennen met een helikopter of watervliegtuig vanaf het eiland, en u kunt ook naar Whitehaven Beach varen op een van de jachten van het eiland.

Het onmogelijk witte zand
Het beroemde strand van Whitsunday Island strekt zich uit over zeven kilometer en wordt gekenmerkt door wervelingen van turkoois, blauw en groen water. Het zand bestaat voor 98 procent uit puur wit silica, waardoor het een schitterende, bijna luminescerende kleur heeft.

Whitehaven Beach 2 - Hamilton Island
Whitehaven Beach

Dingen om te doen op het strand:

Uitkijkpunt
Voor het beste uitzicht op Whitehaven Beach ga je naar Tongue Point, op Whitsunday Island. Als je je bezoek bij laag water houdt, kun je de prachtige fusie van kleuren in de omringende zee ervaren.

Relaxen op het strand
Misschien is een van de beste manieren om van het strand te genieten, gewoon lekker luieren op het zachte zand, een duik nemen in het warme water en genieten van het uitzicht.

Zoek schildpadden en ander zeeleven
De ondiepten van Whitehaven Beach worden vaak bezocht door verschillende soorten schildpadden en ander zeeleven, waaronder dolfijnen.

Bezoek Hill Inlet
Als u met de boot aankomt, kunt u voor anker gaan in Tongue Bay en dan een korte wandeling de heuvel op maken naar het uitkijkpunt over Hill Inlet en het strand.

Test uw conditie
Het strand is een idyllische locatie voor de jaarlijkse GWB Run (elk jaar in juni) en WB Ocean Swim (elk jaar in november).

Vertaald van bron: Hamilton Island